Gwarancja .

• Autor wątku Autor wątku polskimojapasja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

polskimojapasja

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam problem z laptopem, a mianowicie ekran co kilka sekund robi sie czarny. Nie nadaję się więc do użytku, dlatego złożyłem go na gwarancję DWUKROTNIE i dwukrotnie nic nie zrobili. Otrzymałem protokół z realizacji usługi diagnostycznej w której zespół techników LENOVO stwierdzili, iż diagnostyka nie wykazała usterek sprzętowych. Zalecili mi zresetowanie oprogramowania do ustawień fabrycznych oraz instalacje najnowszych aktualizacji, tak też zrobiłem dwukrotnie i jak się domyślacie nic się nie stało, dalej ekran robi się czarny. Szczerze wydaję mi się że robią mnie w ch*** i czekają aż tylko gwarancja mi się skończy co ma miejsce za 7 dni. Tu pytanie co mogę zrobić, jakieś propozycje jak uratować laptopa/pieniądze ?

Nie musi Pan reklamować towaru na podstawie gwarancji - można na podstawie rękojmi. KC art.556 i dalsze.

Czy sam musze stworzyc dokument na ktorym bedzie znajdowala sie reklamacja na podatawie rekojmi ! Czy wystarczy ze w sklepie powiem ze chcialbym zlozyc reklamacje towaru na podstawie rekojmi ?

Powrót