Gwiazdor nie przyniósł mi prezentu - czy grozi mu za to odpowiedzialność karna?

• Autor wątku Autor wątku Beata.be
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

Beata.be

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Jak w temacie. Napisałam list do Gwiazdora dwa tygodnie temu do Laponii. W tym liście jasno określiłam jaki prezent chciałabym otrzymać pod choinką. Dziś pod choinką nie znalazłam prezentu o jaki prosiłam w liście. Czy Gwiazdorowi grozi za to odpowiedzialność karna? I czy znajdzie się za to na Gwiazdora jakiś artykuł z kk? Czy jednak pozostaje mi jedynie złożenie pozwu cywilnego?
:help:

w Laponii mieszka Św. Mikołaj natomiast Gwiazdor w Polsce. Tak więc Twojego listu nie można uznać za skutecznie doręczony co wyłącza zarówno odpowiedzialność karną jak i cywilną

Gwiazdor fikcyjna postać rozdająca prezenty w Wigilię Bożego Narodzenia występująca w Poznańskiem, na ziemi lubuskiej, Kujawach oraz na Warmii.

Skoro nie było prezentu to spodziewaj się lania rózgą.

Agnieszka3M - masz rację, wysłałam list na zły adres i nie do tego adresata. Zatem faktycznie nie mogę pozwać Gwiazdora za brak prezentu :-(

Mass1910 - Tej rózgi to się najbardziej boję, wszak teraz sam Gwiazdor może pozwać mnie o pomówienie :-(

Janusz.C.M. - pochodzę z województwa kujawsko-pomorskiego. Od dziecka wpajano mi, że Św. Mikołaj odwiedza nas 6 grudnia, zaś 24 grudnia to Gwiazdor roznosi prezenty.
Osoba mieszkająca w Warszawie kiedyś powiedziała mi, że tam 24 grudnia w Wigilię prezenty przynosi tzw. "Aniołek".
:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót