haker - włamanie na serwer i kradzież doładowań pre-paid

• Autor wątku Autor wątku DanielRico
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DanielRico

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam taki problem, a mianowicie...

Dzisiaj zgarnęła mnie policja pod zarzutem włamania się do "znanego" portalu doładowującego konta GSM, niestety mają wiele dowodów, zwineli mi komputer.
Łączny koszt skradzionych doładowań to (na oko) ponad 1200zł...

I tutaj pojawia się pytanie, gdy jeszcze sa prowadzone postępowania, przesłuchiwania na policji itp.. to czy jest jakaś szansa wyjścia z tego...
np. Jakieś porozumienie z tym serwisem, oddanie tych pieniędzy z jakimś procentem. A gdy juz się na takie coś zgodzili, to jest szansa wycofania sprawy i brak problemów z polciją?? Oczywiście po pozytywnej decyzji tego serwisu.

Nie wiem czy jasno napisałem, ale trochę mam mętlik. Pozdrawiam i jeśli coś jest nie jasnę proszę pytać i odpowiedzieć.

kiedy ja z kumplem po pijaku probowalismy włamac sie do sklepu, to udało się wycofac sprawę ale tylko za porozumieniem z wlascicielem sklepu. Takze mysle ze jezeli dogadasz sie z wlascicielem serwisu nie powinienes miec wiekszych problemow. Wówczas poszkodowany musi udać się z tobą na policję i wycofać skargę a ty musisz przyznac sie do winy i okazac skruche w wyjasnieniach. wtedy prokurator wycofa sprawę. Pozdrawiam

Powrót