Help :]

• Autor wątku Autor wątku miskof86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miskof86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Może problem wyda się dość dla niektórych irytujący i banalny jednakże mnie sam w sobie zainteresował. wiedzę o jaka pytam chciałbym spożytkować w pozytywnym znaczeniu aby utrzeć nosa administracji firmy, z powodu olewnictwa społeczności i apeli :mad:. Do rzeczy :

Pogrywam sobie ostatnimi czasy bo już przez przeszło dwa lata w grę Runes of Magic. Po raz pierwszy zdarzyła mi się sytuacja tak absurdalna i dość śmieszna a mianowicie zablokowanie konta. Gra jest własnością niemieckiego dewelopera i opiera się na niemieckim prawie w sumie jest to zaznaczone w warunkach świadczenia usług przez te firmę. W ramach odwoławczych od decyzji tamtejszego supportu przekazałem wszelkie oświadczenia wskazujące na moja niewinność w tej sprawie, prosząc przy okazji o przedłożenie mi dowodów świadczących o mojej winie. Support ten ignoruje moje wezwania tłumacząc się tym że nie ma takiego obowiązku, gdyż gdyby to uczynił naruszyło by to strukturę wyłapywania przypadków naruszania regulaminu poprzez używanie nielegalnego oprogramowania itd...
Osobiście zaznaczyłem, że jest to jawne łamanie prawa użytkownika do możliwości jakiejkolwiek obrony. Poza tym w regulaminie gry jak i warunkach świadczenia usług nie ma słowa o przewidywanym czasie jaki jest nakładany na zablokowane konto ja otrzymałem jak na razie 30 dni blokady.Faktem potęgującym moja irytację jest olewnictwo sprawy supportu ... pytam np o ważne dla mnie sprawy a dostaje bezwartościowe dla mnie informacje by było śmieszniej o tej samej treści co poprzednia niekiedy z których żadna nie odpowiada na zadane pytania. opisałem bym to faktem że wchodzę do sklepu spożywczego i pytam poproszę o budyń waniliowy a sprzedawca odpowiada dzisiaj w promocji mamy mikser i robota kuchennego w okazyjnej cenie dziękuje i zapraszam ponownie ... Moje pytania brzmią:

czy jest w prawie niemieckim jakiś artykuł mówiący o udostępnianiu dowodów ? świadczących o winie bądź niewinności sprawcy ? ( wydaje mi się że powinno być bo to by była parodia taka jednostronicowa wymiana zdań .. ) Bo w takim czy innym przypadku można by rzec że to podchodzi pod pomówienie... ? Gdyż gadka że nie podamy bo mamy do tego prawo mnie nie przekonuje jakoś :(

Proszę potraktować to poważne a nie olewać czy wyśmiewać. z góry wielkie podziękowania dla osób pomocnych :beer:

nikt nie zna jakiegoś wsparcia gdzie mógł bym może poszukać ? bo tak po omacku .. nie zaciekawie by się zapowiadało

Przeczytales regulamin gry zanim sie zarejestrowales ?
Bo musiales zakreslic, ze jest on ci znany.

Ostatnia edycja:
tak znam. W końcu na niewiedzy się bazuje zawsze ;]] a akceptacja regulaminu jest podstawa wejścia do gry i logowania się :]]

Ostatnia edycja:
Powrót