hoist finance

• Autor wątku Autor wątku moni19_88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moni19_88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w skrzynce znalazłam list z firmy jak w temacie. okazuje sie ze dopominają sie o dlug z 2010r. kwota ponad 3 tys, za uslugi telekomunikacyjne z sieci plus. Dlug mojego ojca, do tej pory nie przychodzily do domu zadne listy ponaglenia, czy rachunki do zaplaty za rzekomy abonament. Ojciec nie przypomina sobie zeby kiedykolwiek mial telefon w plusie na abonament. Czy oni moga po takim czasie domagac sie splaty długu?? Jak sprawdzić czy ten dług faktycznie został zaciągniety.

No jest napisane za co jest dług, za nie zapłacone 3 faktury za abonament telekomunikacyjny. teraz wydaje mi sie ze pierwsze kroki trzeba skierowac do plusa i pytac czy ojciec byl ich klientem i niech pokażą jakie mial zadluzenie. Dobrze myślę??

moni19_88 napisał:
No jest napisane za co jest dług, za nie zapłacone 3 faktury za abonament telekomunikacyjny. teraz wydaje mi sie ze pierwsze kroki trzeba skierowac do plusa i pytac czy ojciec byl ich klientem i niech pokażą jakie mial zadluzenie. Dobrze myślę??

Można u plusa się spróbować dowiedzieć, z tą firmą nie rozmawiać .Jak ktoś przyjdzie to pogonić.

Zarejestrować się w e-sądzie bo Hoist może próbować pozew złożyć,więc lepiej wiedzieć wcześniej i się przygotować na obronę.

moni19_88 napisał:
za nie zapłacone 3 faktury za abonament telekomunikacyjny.
jeżeli za faktury to musiała zostać podpisana umowa na abonament w pisemku nie piszą jaki nr umowy?
moni19_88 napisał:
teraz wydaje mi sie ze pierwsze kroki trzeba skierowac do plusa i pytac czy ojciec byl ich klientem i niech pokażą jakie mial zadluzenie.
jak najbardziej,
moni19_88 napisał:
Dobrze myślę??
słuszna droga postępowania,

Powrót