Holandia:nieuczciwe agencje pośrednictwa pracy.gdzie szukać pomocy?

• Autor wątku Autor wątku michooo7777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michooo7777

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.W latach 2009-2010 pracowałem w Holandii dla pewnego pośrednika.wszystko było w porządku ale po przepracowaniu mniej-wiecej roku coś sie zaczeło dziać i po przykrywką "zmian w prawie" zaczeły sie równiez nieporozumienia finansowe a dokładniej niepełne tygodniówki i tak dalej.pod koniec 2010 roku wraz z dwiema innymi osobami zostalem zwolniony z pracy z poniewaz odmówilem pozostania kolejny raz na drugą zmiane.Nieprawidłowości bylo wiecej ale powiedzmy ze po dluzszym juz okresie pracy dla tej firmy pracodawcy jak i pracownicy pewnie rzeczy tolerowali.Pracowalem z tzw.tygodniowym wyprzedzeniem czyli za przepracowany tydzien pieniadze otrzymywalem z piatek nastepnego tygodnia.pozniej system sie zmienil i mialo to polegać na dwutygodniowym wyprzedzeniu.w kazdym razie po okresie tych "reform" straciłem prace i mimo obietnic nie wypłacono mi trzech zaległych tygodniówek.Minął juz prawie rok od tego czasu i nie zajmowałem sie tym ponieważ znając tamten "świat" i panujące tam układy szczerze wątpiłem w możliwość odzyskania tych pieniędzy.Jeżeli móglbym prosić o informacje który w jakikolwiek sposób moglyby mi pomóc bede bardzo wdzięczny.

Proszę napisać pismo do pracodawcy prosząc o uregulowanie zaległej kwoty, należy dokładnie podać termin za jaki Pan jeszcze nie otrzymał wypłaty, podać swoje konto bankowe na które mają przesłać pieniądze, a także proszę podać swoje dane osobowo/adresowe + sofi nr. Pismo napisać w dwóch egzemplarzach i wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, w przypadku jeżeli nie zareaguje pracodawca, sprawę należy przekazać do związków zawodowych lub adwokata.

Powrót