Holandia - pismo z urzędu skarbowego

• Autor wątku Autor wątku Maru772
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maru772

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Otrzymałam pismo z wydziału zasiłków dot. dofinansowania. Wyczytałam, że nie mogą mi go doliczyć, gdyż nie mają moich szacowanych dochodów za 2016.

Treść powiadomienia

U hebt toeslag(en) over 2016 aangevraagd. Om deze te kunnen berekenen, hebben wij uw inomen over 2016.

Wat moet u doen?
Geef uw inkomen over 2016 aan ons door met MIJN TOESLAGEN op.... Doe dit voor 21 juni '16. Zodra wij uw inkomen hebben verwerkt, krijgt u berucht van ons over uw. aanvraag.

Ontvangen wij voor 21 juni'16 geen inkomen van u? Dan hebben wij onvoldoende gegevens om uw toeslag(en) te berekenen. U krijgt dan geen toeslag(en).

W Holandii przebywałam i pracowałam od 9.11.15 do 2.12.15.
Jedyny mój dochód w euro w 2016 to zaległa pensja (wysłana jeszcze w grudniu, dotarła na początku stycznia) oraz zwrot ubezpieczenia zdrowotnego.

Czy w związku z tym powinnam skontaktować się z nimi czy po prostu to zignorować?

Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam

No to trzeba zadzwonic do urzedu i powiadomic ich o wysokosci przypuszczalnego dochodu za 2016 r. jezeli urzednik przyjmie w formie telefonicznej to bedzie dobrze, jezeli okaze sie, ze nie to wtedy trzeba zamowic formularz. Urzad przesle formularz i wtedy trzeba bedzie wypelnic formularz i odeslac do holnderskiego urzedu.

Jezeli nie masz pracujesz w 2016 r.w Holandii, nie trzeba dzwonic do urzedu, gdyz pismo zostalo wyslane automatycznie przez urzad i jezeli nie masz dochodow w NL i nie pracuje to tym samym nie nalezy Ci sie dodatek zdrowotny lub inne dodatki.

Powrót