Home Office - czy nadal można go wyrobić?

• Autor wątku Autor wątku mela2000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mela2000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Hej. Mam pytanie: Pracuje bez HO 3 lata (dluga historia dlaczego :( ) to teraz nadal musze sie zarejstrowac? Podobno HO nie rejstruje juz i czy moge stracic prace? Z gory dziekuje za odpowiedzi

Witam
HO juz nie obowiazuje Polakow. Lata ktore przepracowalas nie beda ci sie liczyc do emerytury, konkretniej skladki ktore placilas. Jezeli nie masz benefitow - mozesz spac spokojnie. Od 1 maja pracujesz legalnie. Pracodawca nie bedzie cie teraz pytal o HO jesli tego nie zrobil wczesniej. Ty mialas obowiazek zarejestrowac sie w ciagu 30 dni a pracodawca mial obowiazek sprawdzic czy masz WRS. Nie wszyscy pracodawcy o to pytaja bo wierza ze starasz sie o prace legalnie. W przypadku gdyby sie zorientowal ma prawo zwolnic pracownika ze skutkiem natychmiastowym tak stanowi prawo.
Pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz. Zadalam te pytania bo wlasnie dzis dzwonil do mnie kolega z pracy z pytaniem czy mam HO. Dziwne jesli od 1 maja juz nie musze go miec :( Benefitow narazie nie mam moze za niedlugo bede chciala sie starac poniewaz niedawno co urodzilam ale narazie o tym nie mysle.

RE: Brak Home Office

mela2000 napisał:
Hej. Mam pytanie: Pracuje bez HO 3 lata (dluga historia dlaczego ) to teraz nadal musze sie zarejstrowac? Podobno HO nie rejstruje juz i czy moge stracic prace?
proponuje bys skopiowala to samo jeszcze w 50 innych watkach.

Powrót