Hostel nie chce oddać pieniędzy.

• Autor wątku Autor wątku medic.24@o2.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

medic.24@o2.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry.
Umówiłem się telefonicznie na wynajem kwatery pracowniczej dzielonej. Miałem zapłacić 350zl za 5 dni. Wpłaciłem 150 z góry co było błędem. Po przyjeździe nie zastałem właściciela. Miałem problem żeby w ogóle dostać się do środka. Hostel okazał się zwykła melina. Nie działającą łazienka (rozbita muszla klozetową) grzyb na ścianach wszędzie butelki po alkoholu gnijące resztki jedzenia i robactwo na podłodze. Plus wyrwane niezabezpieczone gniazdka i niezabezpieczone schody. Schody na 1 piętro bez poręczy i bez światła. Skontaktowałem się z właścicielem. Chciałem zostać 1 noc ale stwierdził że to będzie 150 zł nie 70.w takim wypadku poinformowałem go ze rezygnuje i że domagam się zwrotu pieniędzy po czym opuściłem miejsce. Dni lecą on nie chce oddać pieniędzy. Co robić?
Rozmowy na temat sytuacji prowadziłem wyłącznie tekstowo żeby mieć podkładkę. Zrobiłem też zdjęcia miejsca i zdjęcia które potwierdzają ze opuściłem melinę. Jakbodzyskac pieniądze .?

nie chce oddać pieniędzy

Na początek wyślij właścicielowi tego hostelu wezwanie do zapłaty (list polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru). Kopię wezwania plus dowód nadania oraz zwrotne potwierdzenie odbioru zachowaj w celach dowodowych.

Powrót