I co dalej?

• Autor wątku Autor wątku adh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adh

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Nie dostaje alimentów od 2002r..Komornik był nieskuteczny, gdyż były mąż ukrywał dochody. W 2005r. poinformowałam o sprawie prokuraturę, która wszczęła postepowanie zakończone sprawą sodąwą. Wyrok nakazywał uregulowanie wszystkich zaległości ( pod grożbą więzienia) do końca ubiegłego roku. Tak się nie stało. Poinformowałam Sąd o niespełnieniu nakazu sądowego. Cisza. Dostaję od komornika bieżące alimenty . Czy mogę jeszcze coś zrobić w tej sprawie? Słyszałam, że można domagać się spłaty zaległości od rodziny.

Nie można domagać się zaległości od rodziny tylko bieżących alimentów a te są płacone.
Co jeszcze chce Pani zrobić? Nie płacił ale się poprawił i bardzo ładnie.

Niech Pani skasuje następne posty bo tu tego nie tolerują!

Ładnie byłoby, gdyby płacił sam, ze swojej woli, ale tak nie jest. Jak tylko komornik dowiedział się gdzie pracuje i zajął mu pensję, ten natychmiast się zwolnił. Należy też dodać, że ma już na swoim koncie ok. 40 wyroków za wyłudzenia. Z Pani wypowiedzi wynika, że niezależnie od przekroczenia wystarczy sie poprawić i sprawy nie ma. Przypomnę, że prawomocnym wyrokiem Sądu i dochodzeniem prokuratury były mąż został skazany na wyrok z zawieszeniu.
Zaległość jest duża. Te pieniądze powinny być w moim budżecie, wszak dziecko kończy Liceum i wybiera się na studia. A to kosztuje.

Powrót