*** i reklamacja trwająca rok

• Autor wątku Autor wątku bombola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bombola

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Nabyłem telefon w *** po ok. 1 roku użytkowania zaczął bardzo szybko się rozładowywać. Zareklamowałem go z tytułu niezgodności towaru z umową. Sprzedawca odrzucił reklamację i wymienił baterię na nową (reklamacja trwała 2 miesiące) ale to nie pomogło, telefon dalej bardzo szybko się rozładowywał. Złożyłem reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową ponownie i zażądałem wymiany na nowy. Firma *** znowu nie uwzględniła moich żądań i wymieniła płytę główną. reklamacja trwała znowu ponad 2 miesiące. Ale to znowu nie pomogło telefon dalej nie działał. Złożyłem znowu reklamację z tytułu niezgodności z żądaniem wymiany na nowy i firma *** nie respektując moich praw wymieniła znowu tym razem płytę główną i baterie uszkadzając jednocześnie przycisk głośności. Tym razem reklamacja trwała prawie 4 miesiące. Nie polecam firma *** przeciąga reklamacje aż wszystkie terminy miną i zostawia człowieka z uszkodzonym sprzętem. Wstyd. Na pismo rzecznika (bo u niego też interweniowałem) odpisali że z ich strony wszystko ok. Pozostaje jedynie iść do sądu?

Uszkodził tym razem przycisk głośności.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Odstąp od umowy. Sprzedawca nieskutecznie usuwa wady telefonu, musisz go reklamować i nie możesz używać. To przeczy celowi umowy sprzedaży i naraża Cię tym na nadmierne niedogodności, o których mowa w art. 561 par. 2

Art. 561. [Wymiana rzeczy lub usunięcie wad] § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wadę, kupujący może żądać wymiany rzeczy na wolną od wad albo usunięcia wady.
§ 2. Sprzedawca jest obowiązany wymienić rzecz wadliwą na wolną od wad lub usunąć wadę w rozsądnym czasie bez nadmiernych niedogodności dla kupującego.

Powrót