B
bombola
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Nabyłem telefon w *** po ok. 1 roku użytkowania zaczął bardzo szybko się rozładowywać. Zareklamowałem go z tytułu niezgodności towaru z umową. Sprzedawca odrzucił reklamację i wymienił baterię na nową (reklamacja trwała 2 miesiące) ale to nie pomogło, telefon dalej bardzo szybko się rozładowywał. Złożyłem reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową ponownie i zażądałem wymiany na nowy. Firma *** znowu nie uwzględniła moich żądań i wymieniła płytę główną. reklamacja trwała znowu ponad 2 miesiące. Ale to znowu nie pomogło telefon dalej nie działał. Złożyłem znowu reklamację z tytułu niezgodności z żądaniem wymiany na nowy i firma *** nie respektując moich praw wymieniła znowu tym razem płytę główną i baterie uszkadzając jednocześnie przycisk głośności. Tym razem reklamacja trwała prawie 4 miesiące. Nie polecam firma *** przeciąga reklamacje aż wszystkie terminy miną i zostawia człowieka z uszkodzonym sprzętem. Wstyd. Na pismo rzecznika (bo u niego też interweniowałem) odpisali że z ich strony wszystko ok. Pozostaje jedynie iść do sądu?