Idea Bank

• Autor wątku Autor wątku nora47
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nora47

Użytkownik
Odpowiedzi
336
Witam,mam oto taką sprawę:
26/06/2015r - ukończone postępowanie egzekucyjne stosownie do art. 816 kpc.
28/07/2015r - postanowienie z dnia 26/06/2015r prawomocne.
Cała dochodzona należność wraz z odsetkami i kosztami procesu została wyegzekwowana i przekazana wierzycielowi, koszty komornicze pokryte przez dłużnika w całości art.770 kpc.
01/02/2016r wezwanie od Justitia do zapłaty kwoty xxxx na rzecz wierzyciela który to wyegzekwował już całą należność wraz z odsetkami.
Zaznaczam iż wierzyciel nie wniósł skargi na czynność komornika o ukończeniu postępowania egzekucyjnego.

Pytanie:
Co w tej sytuacji zrobić? - dług spłacony a oni chcą dalej kasę.

Tytuł wykonawczy pozostał w aktach, szukają teraz jelenia i sami zapewne nie potrafią powiedzieć skąd im się to wzięło.

Nie reagować. Jeżeli zechcą iść z tym do sądu, sprawę wygrasz "od strzała".

Zareagowałam na pisemko napisałam do w/w firmy, teraz czekam na reakcje.

Witam amelio , jeżeli chodzi o pisemko do w/w firmy jest krótkie ale treściwe, być może dostałam odpowiedź gdyż mam z dnia dzisiejszego list polecony do odebrania (miły listonosz zostawił awizo).

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Spłynęło to zapewne po nich jak po kaczce

Niestety polecony nie od nich czekam dalej.......... może ktoś się odezwie od tej firmy :)

Witam, wracając do mojego wątku firma FW działająca na zlecenie Idea Bank która żąda od mojej zwrotu kasy (kredyt spłacony) do dnia dzisiejszego nie odezwała się, w między czasie wysłałam do ZBP zapytanie na temat mojej osoby i o dziwo przysłano mi odpowiedź (załączony plik), pytanie:
Co na chwilę obecną mogę zrobić z tym czymś?, proszę o jakieś porady?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót