idioten test ,ile lat czekac

• Autor wątku Autor wątku robsob
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robsob

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.Mam takie pytanie.Okolo 10 lat temu mialem wypadek w niemczech .Pod wplywem alkoholu wpadlem tyko do rowu(nikt nie ucierpial).Nie posiadalem w tym czasie Prawa Jazdy gdyz za podobny czyn stracilem je w Polsce okolo 20 lat temu.Zapisalem sie wiec na kurs w Niemczech i po jego ukonczeniu zamiast terminu na egzamin kazano mi zrobic idioten test za ten wypadek sprzed 10 laty.Moje pytanie wiec brzmi .:ile lat trzeba czekac by bez koniecznosci zdawania idioten testu moc podejsc do egzaminu na Prawko.Drugie pytanie czy zdanie w Polsce Psychotestu byloby akceptowane po przetlumaczeniu w Niemczech i czy moglbym normalnie podejsc do egzaminu.Nigdzie nie moge uzyskac odpowiedzi na moje pytania wiec bylbym szczesliwy gdyby ktos mogl na nie odpowiedziec.Dziekuje

idioten test ,ile lat czekać????
Możesz zdawać raz na rok w Niemczech ,trzeba było zdawać w Polsce jak skończyła Ci się wtedy kara wtedy było łatwiej. obecnie jest zaostrzone. Trzeba mieszkać w Polsce 180dni żeby zdawać w Polsce w tym czasie bez meldunku w Niemczech

cytat
Rząd Niemiec: uzyskanie prawa jazdy w Polsce - nielegalne

Niemieckie ministerstwo komunikacji i budownictwa traktuje wydawanie obywatelom RFN praw jazdy przez polskie urzędy komunikacji za niezgodne z prawem.

"Sytuacja prawna jest jednoznaczna. Prawo jazdy uzyskać można tylko w kraju, w którym zamieszkiwało się co najmniej 181 dni w roku" - powiedział w poniedziałek w Berlinie rzecznik ministerstwa Michael Zirpel.

Dodał, że władze niemieckie zwróciły się do strony polskiej o zaprzestania tego procederu. Berlin poinformował także Komisję Europejską.

Zirpel zastrzegł, że niemieckie władze nie mają prawa odbierać kierowcom wystawionych przez polskie władze dokumentów.

O coraz powszechniejszym udziale Niemców w kursach na prawo jazdy w Polsce informowały ostatnio polskie i niemieckie media. Koszt uzyskania prawa jazdy w Polsce jest kilkakrotnie niższy od kursów organizowanych w Niemczech. (PAP)(jb)

Dziekuje za odpowiedz ,ale chyba niejasno sie wyrazilem.Jestem Plakiem i od kolo 11lat mieszkam i jestem zameldowany w Niemczech.Prawo jazdy stracilem w Polsce 20 lat temu.Wypadek mialem mieszkajac juz w Niemczech okolo 10 lat temu nie majac uprawnien czyli Prawa Jazdy bo stracilem je w Polsce.Dopiero teraz zdecydowalem sie ponownie na Kurs i po jego zakonczeniu w Niemczech czekalem na zgode na egzamin TÜVu.Nie dostalem jej jednak gdyz dopatrzono sie tego wypadku sprzed 10 laty.Mam zrobic Idioten Test.No wiec pytanie moje dotyczy czasu jaki musi minac od momentu wypadku do mozliwosci zdania egzaminu ile lat musi minac aby zbedny byl Idioten test.Czy moze wNiemczech juz nigdy nie bede sie mogl ubiegac o Prawko bez zaliczenia Idioten Testu.A ostatnio przeczytalem tez iz honoruja tu zaliczenie Psychotestu w Polsce czyli tak jakbym zaliczyl Idioten Test ale w Polsce .Czy to prawda?Dziekuje z gory za pomoc.Pozdrawiam Robert.

Przedawnienie jest po 10 latach od zakonczenia kary.:)

robsob
Więc masz okazję potwierdzić czy to jest prawda że przedawnienie następuje po 10 latach
powodzenia

Ale podkreslam: od zakonczenia kary , nie od mometu zabrania prawojazdy.:)

Wypadek mialem mieszkajac juz w Niemczech okolo 10 lat temu nie majac uprawnien czyli Prawa Jazdy bo stracilem je w Polsce.
Czy to nie znaczy że jeździłeś w Niemczech bez prawa jazdy spowodował wypadek pod wpływem alkoholu. Musiał być wyrok sądowy treści nie znamy a ( idioten test ) to jest dodatek do jazdy pod wpływem alkoholu który należy zdać żeby starać się o prawo jazdy

cytat.odpowiedz po zdaniu testu.
W obszarze medycznym nie wykryto żadnych nieprawidłowości , jedynie w badaniach laboratoryjnych stwierdzono podwyższoną transaminoze.
W obszarze psychologicznym w aspekcie psychofizycznym nie ma przeszkód ,które stanowiłyby pod znakiem zapytania pewne prowadzenie pojazdu klasy B.

Będzie trzeba wyjaśnic od tego ,że mamy do czynienia z nierozwiązywalnym problemem alkoholowym.
Pan B jeszcze nie jest gotowy ten problem zakceptowac ,a co za tym idzie ,nie można z psychicznego punktu widzenia być pewnym zakładanej abstynencji.

Podwyższone jest prawdopodobieństwo kolejnej jazdy po pijanemu.
U pana B nie stwierdza się brakow które podawałyby w wątpliwośc prowadzenie pojazdu.

Środki zaradcze (kurs ponownej przydatności do jazdy) nie są możliwe,ponieważ pan B nie spełnia pewnych wymogow; znajomośc jezyka, samokrytyczne stwierdzenie czynu tamtemu zachowaniu.

Zaleca się ponowne orzeczenie w miejscu do tego przeznaczonym przed upływem 12 miesiecy z założeniem że pan B będzie mogł przedstawic zmiane nastawienia do alkoholu . konieczne jest głębokie zrozumienie problemu.

Powrót