Ile czasu dziekanat ma na udzielenie odpowiedzi?

• Autor wątku Autor wątku raafadiir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raafadiir

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Mam nadzieję, że to dobry dział do tego tematu.

Pytanie jak w temacie - ile czasu dziekanat (lub sam dziekan) ma na odwołanie się do wystosowanego przez studenta pisma? Słyszałem o trzech wersjach - 14 dni, 30 dni i nie ma żadnego terminu.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Nie wiem jak konkretnie jest na Twojej uczelni, ale sprawami finansowymi zwykle zajmuje się kwestura. Dziekanat bywa zwykle tylko pośrednikiem w tych kwestiach.

Racja, właściwie trochę źle to ująłem, bo jedno pismo jest do dziekana, a drugie do kanclerza. To dosyć złożona sprawa i ostatnio rozmawiałem osobiście z dziekanem, który stwierdził, że może załatwić część sprawy (zwrot kasy za ostatni semestr), a z drugą częścią (zwrot kasy za przedostatni semestr) żebym odwołał się do kanclerza. Zgodnie z tym napisałem pismo do dziekana dot. tej pierwszej części (żeby wszystko szło oficjalną drogą), a także drugie pismo do kanclerza. To było 3 tygodnie temu i na razie żaden z nich się nie odezwał, stąd pytanie ile uczelnia generalnie ma czasu na odpowiedź, czy jest to uregulowane w jakichś przepisach?

Zależy mi na czasie i nie chciałbym, żeby przeciągali, bo to decydujący czynnik tego, czy będę kontynuował naukę w tym roku czy w przyszłym - a jest to dosyć znacząca różnica dla mnie :) Tak jak mówię, to złożona sprawa, wyjaśnienie jej w możliwie największym skrócie na piśmie do kanclerza zajęło mi 2 strony A4 czcionką 10.5, dlatego ciężko mi opisać tutaj o co dokładnie chodzi, to bardzo indywidualny przypadek :)

Powrót