ile czekac na "polecony" z wyrokiem?

• Autor wątku Autor wątku rozio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rozio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam!
11 stycznia dostalem wyrok za wykroczenie (chodzi o jazde po spozyciu). kara to 6 miesiecy bez prawo jazdy i 800zl grzwny. od tamtej pory nie dostalem zadnej informacji, ze wyrok jest prawomocny, ani gdzie mam zaplacic grzywne itd. czy to jest normalny czas oczekiwania na takiegio typu pismo? czy ewentualnie mam jakas mozliwosc dowiadywania sie czy pismo zostalo wyslane, czy bedzie czy cos innego? dodam, ze zgubilem papiery z sadu na ktorych byl podany numer sprawy itp. czy bez nich ktos z sadu bedzie mogl udzielic mi jakichkolwiek informacji na temat mojego wyroku???

dziekuje za pomoc i pozdrawiam!!!

Proponuję ustalić w sądzie. Wyrok zapewne stał sie prawomocny, chyba że ktos wywiódł apelację.
Powinni dojść w sądzie po nazwisku.
Czy wcześniej zabrano Panu prawo jazdy?

Tak jak pisze Atmo można ustalić nr sprawy po nazwisku w skorowidzu alfabetycznym.

prwako juz zostalo zabrane przy "dmuchaniu". jedna apelacja juz byla (oskarzyciela) takze mysle, ze juz powinno byc. tylko sie zastanawiam, kiedy mi przyjdzie jakies pismo, gdzie mam to zaplacic, komu??? no bo czy oddadza mi prawo jazdy jesli nie zaplace grzwny??

Czy ta apelacja już została rozpoznana?
Wg mnie powinni oddać prawko niezależnie od wpłaty grzywny.

tak, juz byla rozprawa i wszystko, tylko od tamtej pory (od polowy stycznia), nie dostalem zadnego listu, z potwierdzeniem wyroku, gdzie mam sie zglosic itp...

No to proponuję udac sie do sądu i ustalić co i jak.

[cytat="rozio":1ppw33zj]tak, juz byla rozprawa i wszystko, tylko od tamtej pory (od polowy stycznia), nie dostalem zadnego listu, z potwierdzeniem wyroku, gdzie mam sie zglosic itp...[/cytat:1ppw33zj]

Nigdzie nie musisz się zgłaszac.:) cierpliwie oczekuj na pismo z Sądu odnośnie wezwania do zapłaty grzywny.

a jesli nie przysla mi pisma do maja (9 moge odebrac prwako)? wtedy grzywny nie zaplace. czy nie bedzie problemow z odbiorem prawo jazdy?

pozdrawiam

niebędzie problemu z odebraniem prawka

grzywna to jedna kara w twojej sprawie a odebranie uprawnien to druga kara , jedna może minąc bez drugiej wiec smiało możesz iść po prawko

Powrót