Ile dni przysługuje osobie bezrobotnej na kontakt z pracodawcą?

• Autor wątku Autor wątku EmiWinged
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

EmiWinged

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Chciałam się dowiedzieć czy mogę się domagać wiecej czasu lub czy jest z góry ustalone ile czasu przysługuje osobie
OD dostania skierowania do pracodawcy z urzedu pracy DO oddania danego skierowania w urzędzie?

Osoba w urzędzie według mnie daje mi malo czasu na umówienia się/spotkanie/powrót do urzędu,
np wizyta do urzędu w piątek dostaje skierowanie i juz we wtorek mam sie stawić spowrotem? 2 prawie 3 dni biznesowe... A czasem pracodawca nie może umowic sie w dany dzień. Czy przysługuje mi np. Tydzien czasu na to z góry? Czy to urząd dyktuje ile łaskawie dadzą mi czasu?

Jeśli na skierowaniu nie ma konkretnej daty, do kiedy trzeba się z tego rozliczyć, to można ustalić z urzędem pracy inny termin.

gośćforum123 napisał:
Jeśli na skierowaniu nie ma konkretnej daty, do kiedy trzeba się z tego rozliczyć, to można ustalić z urzędem pracy inny termin.

Znaczy tyle to wiem, ale u mnie zawsze ta Pani do której jestem przydzielona sama ten termin ustala, (i jest zawsze wredna w stosunku do mnie, mam dobre podstawy, żeby uważać że robi to specjalnie z innych sytuacji z nią.

Pytam czy moge "kłócić" się z nią o to że termin jest za krótki i czy mam PRAWNIE podstawę o dłuższy/konkretny czas na to. Wiem, że uprzejme proszenie moge sobie z nią darować.

Podstawy prawnej na termin rozliczenia się ze skierowania niestety nie ma. Pozostaje tylko dogadać się z doradcą.

Powrót