Ile dni wolnych na stażu?

• Autor wątku Autor wątku basia_p16
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basia_p16

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam mam pytanie. jestem na stażu od 11.07 do 24.10 i mam pytanie ile dni wolnych od pracy mi się należy?

Powinna mieć Pani tę informację na każdej liście obecności - "za każde 30 dni odbywania stażu osobie bezrobotnej przysługują dwa dni wolne". Ma więc pani na pewno 6 dni, o ile żadnego Pani nie wykorzystała.

Nie wykorzystalam tylko chodzi o tp ze to nie byly pelne miesiace kalendarzowe

Czyli za miesiac sierpien i wrzesien po 2 dni a za lipiec i pazdiernik po 1 czy 2 dni? Czy mozecie mi to rozpisac miesiac po miesiacu?

Bo rozuniem ze za sierpien i wrzesien mam po 2 dni a za lipiec i pazdziernik w takim wypaku ile mi przysluguje?

Powtarzam : "za każde 30 dni odbywania stażu osobie bezrobotnej przysługują dwa dni wolne".

Między 11.07 a 24.10 jest 105 dni, czyli 3 pełne miesiące. Ma więc Pani 6 dni wolnych. 10 sierpnia nabyła Pani prawo do 2 dni wolnych, 9 września nabyła Pani prawo do kolejnych 2 dni wolnych (razem już 4 dni wolne), 9 października nabyła Pani prawo do następnych 2 dni wolnych (co razem daje 6 dni wolnych). Między 9 października a 24 października nie nabyła Pani prawa do 2 dni wolnych, gdyż jest między nimi 15 dni. W razie wątpliwości proszę zapytać opiekuna stażu.

Powrót