Ile do spłaty dla wierzyciela?

• Autor wątku Autor wątku Lizbeth
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lizbeth

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Mam pytanie o całkowitą kwotę przekazaną powodowi.
Kwota zasądzona to 22 tysiące plus odsetki od marca 2010 do dnia zapłaty. Ile „zarobi” na tym wierzyciel? Jak to policzyć?

Nie wiem jak przekazuje te kwoty komornik więc nie potrafię tego przeliczyć. Komornik pochłania 15 %. Z wpłat wynika ,że należność główna została już dawno spłacona natomiast z kart komornika wynika ,że dalej pozostaje 16 tys.

LLawyer jeśli masz mnie obrażać to nie fatyguj się i nie pisz.
Wiem co mam do spłacenia, ale chce się dogadać, żeby nie płacić 200 %

Nie, pytająca nie wie co ma do spłacenia.
Wie ile.

Zanim zada się pytanie na forum wypada przygotować się choć trochę.

Suma 22 tysiące składa się z 32 kwot. Czy mam poprosić komornika o listę na której wyszczególni kwoty spłacane przeze mnie ze wskazaniem konkretnych sum na które przekazał moje spłaty ( kwota X +odsetki do dnia = suma - kwota Y + odsetki do dnia itd? )
Proszę o pomoc bez hejtu

LLawyer otóż wiem z pism bo je czytam : należność główną, odsetki policzone na dzień sporządzenia pisma, sądowe, adwokackie i egzekucji. Ja od początku pytam ile oprócz należności głównej przypadnie wierzycielowi ( szacunkowo bo nikt wróżką nie jest). Z tego co widzę na bieżąco to sporo.

Nie wie pytająca ile tego,w jakich proporcjach na dzień dzisiejszy i ile na dzień dzisiejszy wynosi odsetka dzienna.
Kalkulatory odsetek są na necie jeśli ktoś ręcznie nie jest w stanie policzyć.

Dzień zapłaty to dzień kiedy na moje karcie u komornika będzie 0 ?
Skąd mam wiedzieć ile na dzień dzisiejszy jest "odsetka dzienna" jeśli zależy od tego co pozostało do spłaty, co miesiąc po wpłacie maleje a po drodze jest milion kosztów komornika

Uogólniając - tak.
Skąd ? Wszystko z kancelarii komornika - dość logiczne a poza tym pisałem, że wypada się przygotować przed założeniem tematu na forum.
Dalej piszesz bzdury o komorniku. Ja odpadam. Jest paru forumowiczów "uprawiających" darmową pomoc, na pewno paru pomoże.
Opłata - "koszt komornika" jest w zasadzie jeden.

Ostatnia edycja:
Lizbeth napisał:
Ja od początku pytam ile oprócz należności głównej przypadnie wierzycielowi
Ale LLawyer tak na prawdę ci odpowiedział. znajdujesz na necie kalkulator odsetek wprowadzasz kwoty i ci wyskakują odsetki naliczone.
Od kwoty 22.000 zl. do marca 2010 r. zostanie naliczone ok. 19.000 zł odsetek.
Komornik spłaca najpierw koszty egzekucyjne poniesione przez wierzyciela, koszty sądowe, odsetki i należność główną.
Jeżeli były wpłaty, to odsetek pewnie jest naliczone trochę mniej. Ale dokładne wyliczenie tego to zabawa, na którą nie sądzę żeby ktoś miał czas na forum, oprócz zainteresowanej. Do dokładnego wyliczenia potrzebna też by była karta rozliczeniowa od komornika, aby wiedzieć kiedy i jakie kwoty przekazał wierzycielowi.

Już jest wszystko dla mnie jasne. Pozdrawiam

Powrót