ile sie czeka

• Autor wątku Autor wątku paula287
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paula287

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
mam pytanie ile sie czeka na pierwsza sprawe rozwodowa pozew zlozylam trzy miesiace temu i nadal nie dostalam zadnego wezwania prosze o odpowiedz pozdrawiam

wiesz kazdy przypadek jest inny ale juz troche czekasz wiec mozesz sie spodziewac w kazdej chwili. nie wiem jak jest teraz ale pierwsza rozprawa chyba jest pojednawcza. zycze powodzenia :)

Dziekuje za odpowiedz cherry77 mam jeszcze jedno pytanie czy po rozwodzie bede mogla zostawic pod opieka dziecko moim rodzicą i wyjechac za granice do pracy na kilka tygodni bez zgody ojca dziecka prosze o odpowiedz pozdrawiam :)

Na pierwsza sprawe rozwodowa czekalismy pol roku pierwsza sprawa jest pojednawcza.jesli macie sprawe bez orzekania o winie to na 3 rozprawie powinnas dostac rozwod.A wyjazd za granice to raczej nie jest problem przeciuez dziecko bedzie mialo dobra opieke.

Ja musiałam mieć świadka potwierdzającego rozpad związku.Takie żądanie wystosował sąd ze względu na "posiadanie"dzieci.Dostałam rozwód na 2 rozprawie.Powodzenia

Dam Ci jeszcze jedną radę, wyszczególnijcie podczas rozwodu podział majątku i wierzytelności.Ja tego nie zrobiłam(nie wiedziałam że tak trzeba) i komornik ściga mnie za kredyt który po rozwodzie mój ex miała spłacić a nie zrobił tego.Ponieważ nigdzie nie pracuję zajął mi rodzinne. Pozdrawiam.

Bardzo wszystkim dziekuje za rady i odpowiedzi Pozdrawiam :)

Powrót