Ile sobie policzyć za mapkę umieszczoną bez zgody?

• Autor wątku Autor wątku ljuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

ljuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Na pewnej stronie internetowej umieszczono wykonane przezemnie 2 mapki - bez mojej zgody. Pisałem w tej kwestii emailie o ichg usunięcie, jednak bez skutku. Mapki są małe, ale dlaczego mają za nie korzystać za darmo a w szczególności bez zapytania o to mnie?

Mam zamiar anpisać do nich "ugodę" czy coś na wygląd "licencji" - ile mogę sobie policzyć za takie coś i jak to napisać?

Dziękuję za odpowiedź.

to zależy na ile wyceniasz swoje dzieło :)

A na jakiej podstawie mają mi za to zapłacić? Chodzi mi o to, jakie pismo wysłać do nich? Umowa o dzieło nie, bo jej nie było. Jakąś licencję czy co? Co to napisać do nich?

a czy mogę zaproponować im "umowę o dzieło" z datą wsteczną?

Poszukaj sobie informacji pewnej łódzkiej firmie kartograficznej na M. Firma ta systematycznie ściga za takie naruszenia swoich praw, poczytaj jak działa i egzekwuj tak jak oni swoje prawa....

Łukasz1 napisał:
Poszukaj sobie informacji pewnej łódzkiej firmie kartograficznej na M. Firma ta systematycznie ściga za takie naruszenia swoich praw, poczytaj jak działa i egzekwuj tak jak oni swoje prawa....

a jak jest ze skutecznością tego typu działań?

Łukasz1 - a tak % bo nie mogę odnaleźć tej firmy ? Ewentualnie jakiś artykuł internetowy związany z tą sprawą :) ?

Mnie tez bardzo interesuja dzialania tej lodzkiej firmy na M (przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to o te firme chodzi). Tez bardzo prosze o link na strone/y, na ktorych mozna o tym poczytac.
Dziekuje

Nie mogę wymienić nazwy bo administrator usunie ten wątek - tak jak to zrobił z całym wątkiem poświęcanym tej firmie. Widocznie boi się tej firmy :). prześle ci na priv.

Powrót