Ile wynosi wynagrodzenie za staż unijny.

• Autor wątku Autor wątku eRZet993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eRZet993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, od 5 maja tego roku odbywam staż unijny "Kapitał Ludzki" wynagrodzenie za staż miało wynosić 988,40 zł brutto za pełen miesiąc. Dzisiaj w płynęło na konto 888,50 zł. Czytałem dość niedawno, że staż unijny jest płatny 100% więc cenna netto=brutto, czy coś w tej kwestii się zmieniło.
Dostałem również potwierdzenie Decyzji o przyznanie stypendium stażowego w którym pisze, że Bezrobotnemu w okresie stażu przysługuje stypendium w wysokości 120% kwoty zasiłku o którym mowa w art. 72 ust. 1 pkt 1 -988,40 zł(brutto)

Dziękuje z góry za odpowiedź :)

eRZet993 napisał:
od 5 maja tego roku odbywam staż unijny "Kapitał Ludzki" wynagrodzenie za staż miało wynosić 988,40 zł brutto za pełen miesiąc. Dzisiaj w płynęło na konto 888,50 zł.
No właśnie od 5 maja, więc czemu chcesz otrzymać stypendium jak za pełen miesiąc?
Za niepełny miesiąc stażu (tak jak w tym przypadku) stypendium nalicza się proporcjonalnie do przepracowanych dni, tj. 988,40zł/30 dni x 27 dni (5-31 maja)= ok. 889,00 zł. Wszystko jest w porządku.

Czyli jest to wynagrodzenie za sam Maj? Pytam bo myślałem, że jest to naliczane od 5 maja do 5 czerwca jeśli tak to dziękuje za bardzo szybko odpowiedź.

Tak, stypendium zawsze naliczane jest za miesiąc kalendarzowy.

Dziękuje bardzo za odpowiedź.

Powrót