Ilośc miejsc w DR a faktycznie.

• Autor wątku Autor wątku mj9111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mj9111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, kupiłem kilka dni temu TRANSITA, zarejestrowany jest on na 5 osób. Z przodu ma dwa siedzenia, a tylną kanapę niestety właściciel gdzieś posiał. I tutaj pytanie, czy mogę mieć problemy z policją lub na przeglądzie że rejestrowany jest na 5 osób a siedzienia są tylko 2? Dodatkowe pytanie to nawet gdybym dokupił mu tą kanapę na tył to jest dziwna rzecz. Szyba jest tylko po prawej stronie, z lewej natomiast sama blacha, dlaczego tak jest? Przy kanapie z tyłu powinny być chyba szyby z dwóch stron prawda? Czy ewentualnie mogłbym wymienić fotel pasażera z przodu na kanape 2-osobową? Miałbym wtedy 3 miejsca z przodu i jakoś zmienić dane w dowodzie aby był 3 miejscowy?

To bez znaczenia. Najważniejsze żebyś nie przewoził więcej osób niż zezwala na to specyfikacja pojazdu określona w DR. Przecież w wielu pojazdach można kanapę/siedzenie wyjąć lub złożyć i nie ma w tym nic nienormalnego.

Więc gdy będę robił przegląd tylko z dwoma fotelami to nię będzie problemu?

A jak wygląda temat wymiany przedniego fotela pasażera na kanape 2-osobową? Mogę to bez problemu zrobić, bez żadnych zmian w DR?

Powrót