Import alkoholu

• Autor wątku Autor wątku Michał125
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michał125

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Jestem zainteresowany możliwościami importu alkoholu z usa, czy możecie mi doradzić w sprawach organizacyjnych? czy tego typu operacje wymagają szczególnych pozwoleń ministerstw itd. jak sprawa akcyzy i zwrotu vatu?

Michał125 napisał:
Witam,
Jestem zainteresowany możliwościami importu alkoholu z usa, czy możecie mi doradzić w sprawach organizacyjnych? czy tego typu operacje wymagają szczególnych pozwoleń ministerstw itd. jak sprawa akcyzy i zwrotu vatu?

Proponowałby jednak szukać w tej sprawie pomocy u "stacjonarnego" doradcy. Obowiązków przy imporcie alkoholu jest multum. Zdecydowanie nie jest to temat na forum internetowe. W każdym razie nie na takim poziomie ogólności.

Mam dokładnie to samo pytanie ktore Pan zadal na forum -

Czy dowiedział się już Pan odnośnie regulacji prawnych jak pozwolenia, cła, vat akcyzę. Ja jestem na początku poszukiwań. Bardzo prosze o pomoc ;).
Dodam ze chodzi o burbon i rozlewanie na terenu kraju . Dziekuję z gory za pomoc.
Pozdrawiam Zuzanna

Powrót