impreza na terenie własnym

• Autor wątku Autor wątku erudyta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

erudyta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
jestem posiadaczką dość dużego terenu i chcialabym zorganizować na nim imprezę dla liczby osób mniejszej niż 1000. Gdzie powinnam zgłosić swój zamiar, od kogo otrzymać zezwolenia i jakie w ogóle formalności są z taką organizacją związane.

Pozdrawiam

a co to ma być za impreza? inscenizacja bitwy pod Grunwaldem? wyścigi motokrosowe? dyskoteka techno na świeżym powietrzu? zawody balonowe ? inne?

Ostatnia edycja:
Witam,
generalnie wszystkie wymienione przez Ciebie imprezy wchodzą w rachubę .... bo teren jest duzy i pięknie połozony, no może podaruję sobie bitwę pod Grunwaldem.
Poważnie myślę o koncercie np.Hip hop.

Myślałam, że na tym forum do tematów podchodzi się poważnie, ale oczywiście odrobina humoru nie zaszkodzi.
pozdrawiam

Wezmę udział w bitwie pod grunwaldem! Mało tu fachowej pomocy. Sam się borykam ze swoimi sprawami ;) Powinno być tak, że Twój teren-twoja własność-twoja impreza-twoje zadady. Ale nie żyjemy w pieknym kraju przesyconym wolnością. Dlatego głosój na UPR :) Swoją drogą moge podsunąć Ci pomysł. Możesz napisać projekt imprezy do gminy i uzyskać dofinansowanie. :P Powodzenia; a z pozwoleniami to chyba musi być ochrona w zależności od ilości osób...

drogi userze misku, chyba pomyliles to forum z kancelaria prawna, tutaj za darmo mozesz dostac porade (ale nie musisz), jak to ladnie napisales "Dlatego głosój na UPR"
podam ci 2 scenariusze
1. twoj teren-twoja wlasnosc-twoja impreza-twoje koszty-zadowolenie twoich gosci-twoje zyski-twoja radosc z zarobionych pieniedzy
2.twoj teren-twoja wlasnosc-twoja impreza-twoje koszty-wypadek na twojej imprezie-paru twoich gosci ma obrazenia a paru twoich gosci nie zyje-twoje odszkodowania-twoj....
w koncu chcesz zyc w wolnym kraju, w ktorym mozna wszytsko na swoim ;)

a teraz do erudyty
napisz jakiego typu impreze chcesz oraganizowac to wtedy ktos podpowie gdzie i co bedzie potrzebne, bo cos innego bedzie w przypadku dyskoteki/koncertu a cos innego w prezypadku zawodow sportowych, wiecej szczegolow=wiecej rad i pomocy ;)

Poniekąd miałem racje :) Jesli jest to Twoj teren nie potrzeba Ci zadnych pozwolen jesli nie jest to impreza masowa. Za masowa uwaza sie impreze powyzej 1000 osob na otwartym terenie i powyzej 300 w budynku. Musisz tylko poinformowac o tym fakcie policje, straz i pogotowie. Jesli bedzie wiecej osob musisz dodatkowo wynajac firme ochroniarska. To koszt ok 4-5 tysiecy.
A tu mozesz sobie poczytac ustawe o imprezach masowych:
http://www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0680.htm

Powrót