Income Support a Child Tax Credit

• Autor wątku Autor wątku cevin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cevin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam
zwracam sie do Was z prosba o wypowiedzenie sie w temacie.
Sprawa dotyczy mojej kuzynki. Przebywa na tereniue UK lat 3-4 pracowała legalnie prawie 2 lata i posiada stosowne dokumenty. Zaszla w ciaze i urodzila w UK. W kwietniu 2009 r starala sie o IS no i jak mozna było sie domyslec spotkała sie z odmowa, podobnie jak i jej kolejne apelacje.
Moze i nie jest to dla niej jakas wielka tragedia, ale ostatnio spotkała ja kolejna niespodzianka, poniewaz odmowiono jej IS , decyzja ta stala sie podstawa do uznania iz Child Tax Credit ktory pobierala od tego okresu jest do zwrotu , no i oczywiscie traci prawo do jego otrzymywania...
Jest samotna matka wychowujaca dziecko. Straciła w sumie jedyne zrodło dochodu. Ktos spotkał sie z podobna sytuacja badz ewentualnie ma jakies rozwiazanie sytuacji?
Czy istnieje szansa iz moze starac sie o umozenie tej kwoty?
Mysle ze dla samotnej nie pracujacej matki wychowujacej 2.5 letniego brzdaca oddanie tej kwoty bedzie graniczyło z cudem
pozdrawiam cevin

tak, moze starac sie o umorzenie, a w pierwszej kolejnosci niech sie odwoluje od tych decyzji. Niech kobieta idzie po porade do jakiejs organizacji, np. citizens advice bureau, ktorzy bawia sie w te klocki

Witam. Mam pytanie czy jak oboje z męzem pracujemy i mieszkamy w Uk razem z 7 miesieczną córką a dwójke starszych dzieci uczy sie w Polsce to nalezy mi sie ctc???
proszę o szybką odpowiedz

Powrót