Informacja o nieuruchomieniu specjalizacji po drugim roku studiów.

• Autor wątku Autor wątku Student1020
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Student1020

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam.
Jestem na 3-cim roku studiów inżynierskich niestacjonarnych, wybrałem swój kierunek głównie ze względu na specjalizację która zdecydowanie różniła się od pozostałych. Przez pierwsze 2 lata wszystkie specjalizacje miały zajęcia wspólnie, pod koniec 1 roku została przeprowadzona rekrutacja na konkretne specjalizacje, wybrałem tą którą chciałem od początku i temat ucichł więc wydawało mi się że wszystko jest ok. Po ponad roku (pod koniec drugiego roku studiów 3.5 letnich) dostałem informację że muszę wybrać inną ze względu na zbyt małą liczbę chętnych. Rozumiałbym to gdyby poinformowano mnie chwilę po zamknięciu, a nie rok później. Szkoła zasłania się zapisem z regulaminu. Dostałem jedynie możliwość wybrania jednej z dwóch pozostałych specjalizacji, szkoda mi było tych 2 lat za które płacili do tej pory rodzice, więc po kilku dyskusjach z prodziekanem wybrałem inną specjalizację by już dokończyć te studia. Po 2 miesiącach zajęć widzę że był to błąd bo tematyka zajęć kompletnie mija się z moją pracą i zainteresowaniami. W chwili obecnej te studia straciły dla mnie jakikolwiek sens i czuje się oszukany tym że szkoła przez ponad rok ukrywała informację o małej liczbie chętnych. Gdybym wiedział wcześniej, na pewno bym zrezygnował.

Czy można cokolwiek prawnie zdziałać w takiej sytuacji?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Powrót