Inna cena na stronie internetowej supermarketu, a inna w stacjonarnym sklepie

• Autor wątku Autor wątku krystianp000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krystianp000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
W ofercie internetowej pewnego sumermarketu jest informacja o promocji na smartphone za 229zl. W szczególach pisze tylko, że promocja jest ważna od 20 - 31.12.2016. Nie ma żadnych innych informacji. Po przybyciu do sklepu cena na półce jest bez promocji 289zl.
Pytam o co chodzi, obsługa działu RTV wysyła mnie do biura obsługi klienta mówiąc, że już ktoś o to samo pytał... Tam po dluższej rozmowie zostałem "spławiony" informacją, że ta oferta jest dostępna tylko dla jakichś innych supermarketów w Polce (tej samej nazwy). Pani w obsłudze powiedziała, że jeśli nie ma w gazetce internetowej dotyczącej danego supermarketu to nic nie może zrobić. .
Co z tego, jeśli wpiszemy na stronie supermarketu w szukaj dany telefon to wyskoczy cena w promocji, bez żadnej informacji, że oferta dotyczy wybranych sklepów..
Tak czy inaczej telefon zakupiłem za 289zl. Czy mogę domagać się zwrotu różnicy w cenie? Jeśli tak to w jaki sposób, napisać do nich argumentując to jakimiś artykułami kodeksu?
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam

krystianp000 napisał:
... W ofercie internetowej pewnego sumermarketu jest informacja o promocji na smartphone za 229zl. W szczególach pisze tylko, że promocja jest ważna od 20 - 31.12.2016. Nie ma żadnych innych informacji. Po przybyciu do sklepu cena na półce jest bez promocji 289zl. ...
Sklep internetowy to nie to samo co stacjonarny. Gdyby na stronie była wyraźna informacja, że cena dotyczy sklepu stacjonarnego miałbyś podstawy do roszczeń.

PS.
W sklepie internetowym o wiele niższe są koszty sprzedaży.

Ale tutaj właśnie chodzi o sprzedaż w sklepach stacjonarnych. Ten supermarket, a właściwie sieć hipermarketów i supermarketów posiada również usługę ezakupów, ale to już wogóle inna nazwa strony internetowej, poza tym w ofercie ezakupów wogóle nie ma tego telefonu (chyba te e-zakupy nie prowadza sprzedaży sprzętu rtv, czyli możliwe kupno tylko w sklepach stacjonarnych.

Sprawdź dokładnie informacje na stronie, e- zakupy to też zapewne zupełnie osobna usługa.

Właśnie sprawdziłem dokładniej. Udało mi się włączyć na stronie żeby pokazywało mi oferty tylko ze sklepu stacjonarnego w którym zakupiłem telefon. I bez wyszukiwarki, sprawdziłem produkty promocyjne jakie są w tym sklepie i znalazłem ten telefon w promocyjnej cenie..
Teraz mam pewność, że powinni sprzedać mi w niższej cenie..
Cóż, pomimo, że jestem chory to jutro udam się ponownie do sklepu i przedstawię Pani dowód, sama próbowała przy mnie znaleźć ten produkt przez internet i jakoś jej nie wyszło..

krystianp000 napisał:
Teraz mam pewność, że powinni sprzedać mi w niższej cenie..

czy aby na pewno musi?

doczytaj regulamin sklepu internetowego , ze szczególnym zwróceniem uwagi na to kiedy dochodzi do zawarcia umowy sprzedaży jak również możliwości rezerwacji u nich a odbiorze w sklepie stacjonarnym ...

Jeżeli to *** to ja miałam dzisiaj taką samą sytuację. I faktycznie mają inne ceny przez internet i w sklepie. Ale jeżeli towar mają akurat na stanie to można zamówić sobie go jako rezerwacja i odbiór za godzinę po czym iść do sklepu po otrzymaniu sms-a i kupić ten towar za cenę takie taką jaka jest w internecie. Bez sensu ale tak to działa

reklamy działania sklepu nie potrzebujemy !!! mod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót