Inna cena towaru, skomplikowana sytuacja. Proszę o poradę.

• Autor wątku Autor wątku inez1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inez1985

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, szukałam podobnych zagadnień na forum jednak moja sytuacja jest trochę inna. Postaram się przybliżyć temat. Razem z mężem wybraliśmy się do sklepu w celu zakupienia narożnika. Po wyborze konkretnego modelu, zaakceptowaniu ceny podpisaliśmy "umowę", gdzie zawarta jest nazwa narożnika i jego cena. Po przyjeździe do domu otrzymałam telefon ze sklepu, że nastąpiła pomyłka. Ktoś omyłkowo przykleił złą metkę na wybranym przez nas narożniku i jego cena uległa oczywiście zwiększeniu, warto dodać, że również wypoczynek nie nazywa się jak ten który został wpisany przy zamówieniu.

Teraz moje pytanie, czy mam prawo do zapłacenia niższej ceny? Nie mam żadnego zdjęcia metki, jedynie zdjęcie całego narożnika. Tak jak napisałam, zamówiony narożnik ma zupełnie inna nazwę i cenę niż ten wpisany na karcie zamówienia. Śmiem twierdzić, że tego wypoczynku z metki nawet nie ma na sklepie. Co mogę zrobić w tej sprawie? Oczywiście kaucja została wpłacona.
Oferują jej zwrot. Jednak nam podoba się narożnik, a raczej jego cena przed zmianą, a niestety tej wyższej nie akceptujemy. Co teraz? Mam jakieś prawa?

Tak, masz prawo. Możesz pisemnie wezwać do spełnienia umowy.

Tylko jak udowodnić że chodzi o narożnik który wybraliśmy, a nie ten który został omyłkowo wpisany przez pracownika?

Powrót