InPost doręczył gdzie indziej

• Autor wątku Autor wątku Stefanooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Już pisałem - zażądaj od sprzedawcy wydania towaru. Wykazałeś, że nie został Ci dostarczony. Sprzedawca niech sobie walczy z przewoźnikiem - nie powinno to być trudne.

Czyli wystąpić pisemnie do sprzedawcy aby w terminie np. 7 dni wydał mi towar. I jeśli tego nie zrobi odstąpić od umowy tak. A co jak nie zwróci środków. Czuje że to potrwa a gorsze jest to że tego towaru nie będę już potrzebował za tydzień, do piątku musiałem go mieć. I co wtedy będzie z odstąpieniem, a właśnie InPost idzie w zaparte że doręczył towar i ma podpis odbiorcy. Więc dla sprzedawców już biegnie termin na odstąpienie od umowy.

Sprzedawca nie ma szklanej kuli że przesyłka nie została doręczona prawidłowo, tym bardziej że podpis jest odbiorcy. Wszystko może się wyjaśnić dopiero po dochodzeniu przez Policję.

To nie jest nowy wątek, zamknęliście poprzedni w którym toczyła się dyskusja proszę się więc zdecydować czy mamy pisać tutaj czy tam i nie łączyć sprawy karnej z cywilną. Proponuje połączyć i zostawić jako jeden.

loco1 napisał:
Wcześniej napisałeś, że potwierdzili doręczenie sąsiadowi, nie Tobie.

Doręczyciel potwierdził ale jego słowo chyba jest mało warte.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót