Inteligo debet

• Autor wątku Autor wątku OggY123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

OggY123

Użytkownik
Odpowiedzi
343
Witam,

Na koncie inteligo mam debet.. ostatnio kozystalem z tego konta 2010 roku - ostatni zrobiony obrot na koncie... i teraz tak... caly czs dostaje wyciagi na maila z informacja o stanie konta ale zgodnie z art 60 prawo bankowe umowa powinna byc rozwiazana... co za tym idzie roszczenie z tytulu debetu przedawnia sie po 2 latach... wiec...

Czy w razie winykacji moge sie powolac na w\w art 60 ze umowa powinna byc rozwiazana w 2012 roku i od tego momentu powinien byc naliczany okres przeawnienia ktory wynosi 2 lata czyli dlug przedawn sie w 2014...

Z powazaniem

Przeczytaj dokładnie początek, potem przeczytaj umowę.
Przepis prawny:
Art. 60.
Jeżeli umowa rachunku bankowego nie stanowi inaczej, ulega ona rozwiązaniu, gdy w ciągu dwóch lat nie dokonano na rachunku żadnych obrotów, poza dopisywaniem odsetek, a stan środków pieniężnych na tym rachunku nie przekracza kwoty minimalnej określonej w tej umowie.

No wlasnie brak umowy z mojej strony... a w takiej sytuacji prosoc bank o kopie to by byla porazka... wiec zakladamy ze nie stanowi inaczej... czy ta opcja jest mozliwa

Postaraj się pisać bardziej precyzyjnie :)
Jak rozumiem, podpisałeś umowę jednak jej nie posiadasz ?

Dokladnie... umowa byla podpisana okolo 2004\5 roku w wyniku roznych okolicznosci zaginela... umowa byla przeslana kurierem..

Dodam ze to jest zwykly rachunek... limit debetowy zostal mi przyznany w zwiazku z obrotem na koncie... lecz znowu z roznych okolicznosci zyciowych debetu nie jestem w stanie splacic.. dlatego pytanie jak wyzej

Przykro mi to pisać, jednak jak możesz oczekiwać odpowiedzi skoro nie wiesz nawet co podpisałeś ?

Wczoraj skreśliłem numery w totka, nie pamiętam jakie, wygrałem ?
Przepraszam za odpowiedź pytaniem na pytanie, jednak mam nadzieję, że zrozumiesz :)

Hmmm....:-) no dobra.... niech bedzie... ale czy taka opcja jest wogule mozliwa.. biorac pod uwage w,w pytanie:-)

No dobra.. czyli zakladam z jezeli caly czas cos tam dostaje o stanie konta to stanowi inaczej...hmmm..

Powrót