Internet pomocy!

• Autor wątku Autor wątku WojciechSwieboda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WojciechSwieboda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam!

Podpisałem umowę na internet 31.03.2011r. z dostawcą Virtual-future.
Na umowie jest napisane " tytułem abonamentu miesięcznego za dostęp do internetu o przepustowości 2MB"

Co zrobić gdy wieczorami mam problem z internetem i maksymalnie mam 0,5MB, a dostawca nie chce wierzyć że tak jest a co najgorzej nie chce nic z tym zrobić??

Zloz reklamacje na pismie.
a nie masz napisane przypadkiem " o przepustosci maksymalnie 2 MB" ?

regand napisał:
Zloz reklamacje na pismie.
a nie masz napisane przypadkiem " o przepustosci maksymalnie 2 MB" ?

jest dokladnie napisane o przepustowosci 2Mb a nie ze maksymalnie 2mb

A jakimś regulaminie nie pisze, że jest to maksymalna prędkość? Jakoś trudno mi uwierzyć, że gwarantuje stale taką prędkość, ale jeśli jednak to reklamacja była by słuszna - dobrze by ją poprzeć jakimś speed testerem.

Witam. Również mam problem. Otóż przez pół roku kożystałem z liveboxa. Często grałem w FEAR2 w trybie multiplayer. Ostatnio zmieniłem liveboxa na router netgear i gdy próbuję zalogować się do gry online po ok 6sekundach nie udaje mi się. Wyskakuje jakaś informacja że stracono połączenie czy jakoś tak. Niedawno zalogowałem się do Combat Arms i tam również nie moge dołączyć do innych osób. Przepraszam że wbijam do tego tematu z własnymi problemami ale przeszukałem cały internet i nie wiem co robić. Jeśli ktoś wie co można zrobić (może coś w ustawieniach) to proszę o odpowiedź lub o kontakt -xxxxxxxxxxxxxxxx moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mik1155 napisał:
Witam. Również mam problem. Otóż przez pół roku kożystałem z liveboxa. Często grałem w FEAR2 w trybie multiplayer. Ostatnio zmieniłem liveboxa na router netgear i gdy próbuję zalogować się do gry online po ok 6sekundach nie udaje mi się. Wyskakuje jakaś informacja że stracono połączenie czy jakoś tak. Niedawno zalogowałem się do Combat Arms i tam również nie moge dołączyć do innych osób. Przepraszam że wbijam do tego tematu z własnymi problemami ale przeszukałem cały internet i nie wiem co robić. Jeśli ktoś wie co można zrobić (może coś w ustawieniach) to proszę o odpowiedź lub o kontakt - maciek.alien.pl@interia.pl.

Poszukaj jakich portów te aplikacje używają i na routerze dodaj je jako autoryzowane.
Przeczytaj instrukcje od routera,albo na infolinię netgear zadzwoń.

Przypominam, że to jest forum prawne, a nie pomocy technicznej w przypadku problemów z internetem.

Jeśli ktoś wie co można zrobić (może coś w ustawieniach) to proszę o odpowiedź lub o kontakt - xxxxxxxxxxxxxx
Abstrahując od powyższej uwagi, z która się absolutnie zgadzam, chciałem zauważyć że tego typu wpisy są niezgodne z regulaminem forum.

Powrót