Internet

• Autor wątku Autor wątku mslutka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mslutka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam byłam z chłopakiem prosił abym wzięła na siebie internet. Zgodzilam się pod warunkiem iż bendzie spłacał. Jakiś czas rozstaliśmy się niemam z czego oplacac przyszły mi upomnienia do zapłaty ale nie zapłaciłem bo nie miałam firma orange chce mnie podać do sądu za nie opłacanie internetu. Czy mogę napisać odwołanie o umozenie długu około 900zl

Splacic i tak musisz a potem pozostaje tobie skierowac sprawe do sadu cywilnego przeciwko swojemu bylemu chlopakowi gdzie bedziesz mogla probowac udowodnic, ze to on mial byc odpowiedzialny za splate. Moze jakims cudem sie przyzna.

Dziękuję :) a jak przyjdzie mi wezwanie do sądu to się wstawić czy zaocznie zrobią?

mslutka napisał:
a jak przyjdzie mi wezwanie do sądu to się wstawić czy zaocznie zrobią?
W sumie każdy powód jest dobry żeby się wstawić :) Ale wizytę w sądzie po pijaku to jednak odradzam

A czy można jakoś to inaczej rozwiązać? Ponieważ jestem sama i utrzymuje dziecko z alimentów

mslutka napisał:
Ponieważ jestem sama i utrzymuje dziecko z alimentów
To nie ma nic do rzeczy. Co najwyżej może znaleźć zrozumienie w trakcie negocjacji.
Masz nauczkę na przyszłość by się nie dać wkręcić w takie historyjki; chłopak pojdzie w świat, ty zostajesz z problemem

Powrót