Internet

• Autor wątku Autor wątku hajner
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hajner

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Problem polega na tym ze moj dostawca internetu pozmianial adres statyczne na DHCP zablokowal porty jakość internetu sie pogorszyla nie ma gwarantowanej predkosci jaka jest zawarta w umowie nie ma tak samo już symetrycznego łacza nie odpowiada na skargi zero kontaktu wczesniej jak nie maielm pretensji tylko pytania do netu to kontakt 100%
Moge dodac ze raz sie dodzwonilem i powiedzial ze do tygodnia sie unormuje a minely juz 3 tyg. i zero odzewu z jedo strony :/
Prosze o nr. jakies ustawy ze moge zerwac umowe bo nie wywiazuje sie z umowy ( chodzi mi tu raczej o zastraszenie go zeby pozmienial i zeby bylo jak wczesniej bo wszystko fajnie chodzilo no ale jak sie nie bedzie dalo sie to chce zerwac )
I BARDZO WAŻNE DLA MNIE PYTANIE i czy jezeli zerwie umowe nie z mojej winy tylko z jego czy musze oddac antene i okablowanie ?? ( bo przeciez to nie ja zminilem net, jezeli nei a jest tez jakas ustawa na to to prosze o nia :)
aha net mam na umowie na czas nieokreslony ale zalezy i mi na sprzecie wiec czy musze go zwracać ??
PROSZE O SZYBKĄ ODPOWEDZ
Pozdrawaim

Jak masz na nieokreślony to po prostu złóż wypowiedzenie od następnego okresu rozliczeniowego.

Sprzętu nie możesz zatrzymac, bo nie nalezy do Ciebie.

Wiec nie ma szans zadnych a zatrzymanie osprzetu?? placilem za koszt instalacji 200zł. nie dostalem zadnej umowy ze po zerwaniu musze oddac sprzet nic takiego nie dostalem wiec ??
W sieci znalazłem cos takiego ale nie znam sie wiec czy tak mozna ?? to jest do operatora zgodnie z art. 59 w par. 2 Ustawy Prawo Telekomunikacyjne ( Dz.U. z 2004r. Nr 1721, poz. 1800 z późn. zm.) nie przysługuje Państwu odszkodowanie z tytułu rozwiązania umowy o świadczeniu usług telekomunikacyjnych
Wiec jak to wrescie jest ??

Sprzetu nie kupiles, zaplaciles za usluge instalacji tylko - sprzet jest nadal wlasnoscia Providera.

Co do gwarantowanej predkosci to nie znam przypadku (dla klientow prywatnych) aby Provider cos takiego mial w umowie... :) (zdarza sie to w ofercie dla firm ale slono sie za to placi).

Sama predkosc lacze w umowie i tak przewaznie jest zapisana w stulu "do 1Mbita" (zwroc uwaga na DO).

Powrót