Internetowe loterie fantowe

• Autor wątku Autor wątku drewman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drewman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Nazywam się Andrzej Kawiński, jestem studentem medycyny w Łodzi i mam pomysł na biznes. Jednak z braku doświadczenia i niezbyt dużej wiedzy nt. zakładania firmy i jej działalności zwracam się do Państwa o pomoc.

Chciałbym założyć fantową loterię internetową. Tutaj nasuwa się w moim przypadku pytanie i prośba, czy jest to legalne i zgodne z prawem?

Moja wizja projektu:
-zautomatyzowana strona internetowa obsługująca i przeprowadzająca loterię

Dodatkowo znalazłem w internecie taki artykuł. Co dokładnie mogę rozumieć przez niego:
Zezwolenia na urządzanie i prowadzenie działalności w zakresie gier losowych (loterii fantowych) udziela dyrektor właściwej izby skarbowej zgodnie z art. 24 ust. 1 i 6 ustawy o grach w zw. z § 2 ust. 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 28 sierpnia 2003r. w sprawie upoważnienia dyrektorów izb skarbowych do wykonywania niektórych czynności w zakresie gier i zakładów wzajemnych (Dz.U. Nr 152, poz. 1486).
?

Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedzi
Andrzej

PS. Mile widziane przy odpowiedziach linki do różnych poradników/kursów/szkoleń, którym mógłbym się poddać w celu zgłębienia wiedzy nt. zakładania własnego przedsiębiorstwa/firmy.

W takim razie zapoznaj się z ustawą z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych. Masz na początku słowniczek terminów (rodzajów gier) jeśli Twoja działalność będzie odpowiadała którejś z wymienionych - w dalszej części ustawy będzie wypisane czy trzeba na to zezwolenie i kto je wystawia.

Powrót