Intrium

• Autor wątku Autor wątku kasiekabu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasiekabu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
proszę o radę mam sądowy nakaz zapłaty z w/w firmy z powodu nie odesłania polisy ubezpieczeniowej. Dogadałam sie z firmą Compensa, że oni odstąpią od roszczeń (sparawa dotyczyła polisy Compensy). czy muszę jeszcze coś zrobić aby firma Intrium dała mi spokój i nie weszła na pensję? Firma Intrum wysłała nakaz zwykłym listem na adres stałego zameldowania, a tam nikt nie mieszka. gdy mąż zadzwonił do nich z informacją, że Compensa zgodziła sie odstąpić od roszczeń to pracownica Intrium powiedział, że to ich nie obchodzi i że mam jeden dzień na spłatę zadłużenia. co mam teraz zrobić?
z góry dziękuję za odpowiedź

Przestać rozmawiać z firmą Intrium- nie mogą siąść na wynagrodzenie bo nie mają wyroku sądowego. Oni są tylko firmą windykacyjną a więc mają straszyć klienta. Musieliby wykupić Wasz dług , oddać go do sądu a potem do komornika. Ubezpieczyciel wycofa się więc długu im nie sprzeda bo już go nie macie. Poprostu nie odbieraj od nich telefonu bo mnie też straszyli aż dali spokój a ja sama dogadałm się z wierzycielem
pozdrawiam

ok, dziękuję za odpowiedź. w takim razie czekam tylko na pismo od wierzyciela o anulowaniu długu i mogę spać spokojnie.

nakaz jest z tego roku a roszczenie z z przełomu 2010/2011.
mam już potwierdzenie, ze Compensa wycofuje się z wszelkich roszczeń wobec mojej osoby. Co mogę zrobić z tym sądowym nakazem zapłaty? w jaki sposób mam dalej postępować?

Powrót