Intrum Justitia, a dług w allegro.

• Autor wątku Autor wątku Pasquallo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pasquallo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie,

Mam parę pytań odnośnie pewnej sprawy, która dzisiaj przysporzyła mi nerwów. Dostałem na maila wezwanie do zapłaty o następującej treści:
Wierzyciel: Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu
Dotyczy konta o loginie: xxxxxxx

Szanowny Panie,

Zawiadamiamy, iż w związku z nieuregulowaniem należności w kwocie 32.37 PLN, Pana wierzyciel zadecydował o podjęciu dalszych kroków w postępowaniu i przekazaniu akt sprawy do Intrum Justitia Sp. z o.o. w celu ostatecznej windykacji długu.
W dniu 23-07-2015 Intrum Justitia Sp. z o.o. rozpoczęła działania windykacyjne względem:

Wzywamy do spłaty długu w wysokości 32.37 PLN do dnia 2015-08-14 na rachunek:
Intrum Justitia Sp. z o.o.
34105000996251326585004334

I teraz takie pytania: zalogowałem się na konto na allegro, tam jest dług 26 złotych. Nie otrzymałem żadnego pisma o cesji wierzytelności. Komu mam zapłacić i ile? Chętnie zapłacę, ale chciałbym, żeby to było skuteczne i rzecz jasna wolałbym mniejszą kwote. Jeśli ureguluje wobec allegro, to będą mnie jeszcze ścigać o różnicę? Pomóżcie

Mając dokładnie ten sam problem w 2011 r. dokonałem wpłaty podobnie małej kwoty do Allegro a potwierdzenie zapłaty przesłałem Intrum Justitia. Problem znikł po dwóch mailach (zwyczajnie odpowiedziałem na tego maila którego dostałem). Teoretycznie mogą ścigać o różnicę, bo taką odpowiedź dostałem z Allegro:
W związku z nieuregulowaniem rachunku w wyznaczonym terminie Serwis Allegro przekazał zadłużenie firmie windykacyjnej Intrum Justitia. Spłacił Pan je, ale bezpośrednio do Serwisu Allegro, mimo że sprawa była już zgłoszona do windykacji. Firma Intrum Justitia może zgłaszać się nadal do Pana w sprawie nieuregulowanych odsetek.
ale w moim przypadku od 4 lat tego nie zrobili.

Ostatnia edycja:
Powrót