Intrum Justitia - dług ?

• Autor wątku Autor wątku doman30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

doman30

Użytkownik
Odpowiedzi
61
Witam. Co zrobić w sprawie gdy w posiadanie moich dokumentów (w tym bankowych) mogła wejść niepowołana osoba, wzięła internetowy kredyt (bez podpisu, bez telefonu itd wystarczyło tylo to co na dowodzie i na te dane konto bankowe) a teraz na mnie jest dług? Sprawa wyglądała tak, że nawet nie zgłosiłem utraty dokumentów. Nie wiem nawet czy akurat z mojego konta ktoś korzystał, czy założył nowe (bo dowód był). Wszystko było w plecaku. No i po jakimś tam czasie dostałem dużą kopertę A4 listem zwykłym z jakąś umową itd i nie czytałem tego nawet zbyt dokładnie - myślałem że to zwykły "spam" więc zignorowałem. Dziś otrzymałem z w/w firmy pismo że mam 335 zł do spłaty no i tam jest oczywiście co i za co - 200 za pożyczke, 65 odsetki a reszta to koszty monitu 1 i 2. List oczywiście zwykły. I teraz pytanie co robić? Bo nikomu nie udowodnię że to nie ja brałem tę pożyczkę. Czy jednak żeby nie robić sobie kłopotów zapłacić, czy ignorować to? Przecież nie udowodnią mi że to ja to brałem, a z drugiej strony ja nie udowodnię że to ja nie brałem. Nie zdążyłem od tamtego momentu nawet wyrobić dowodu. Proszę o pomoc..

Ostatnia edycja:
Pomóżcie bo mi przychodzą pisma od tej firmy :/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót