B
bezpieczenstwo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Od chyba 2009 roku otrzymuje listy od organizacji(?) Intrum Justitia z nakazem zapłaty śmiesznej kwoty 64zł. Sięgając pamięcią wstecz pamiętam że mogłem przez internet zamówić jedną z 2 książek jako prezent za darmo (jak się okazało po przyjściu paczki - nie za darmo) no i nie zapłaciłem i nie przyjąłem "prezentu". Po kilku miesiącach otrzymałem list z nakazem zapłaty. Dzwoniłem z zastrzeżonego by nie mieli do mnie numeru i mówiłem że nie odebrałem paczki i na pewno nie mają mojego podpisu z potwierdzeniem odbioru. Pani powiedziała że mają podpis i mam zapłacić. Oczywiście nie płaciłem bo wiem że nie odebrałem paczki a po drugie listonosz nie dałby paczki nie płacąc za nią. Logiczne... Co ciekawsze później dzwonili do mnie - skąd mieli numer skoro dzwoniłem z zastrzeżonego? Czyżby operator z nimi współpracował? (orange)
W następnych latach otrzymywałem 1-2 listy na rok i w koncu w 2012 otrzymałem że wszczynają jakąś sprawe i komornik przyjdzie i takie tam. Olałem to wiedząc że i tak nic na mnie nie mają.
Dziś przyszedł list z informacją że 100% odsetek mi obniżą jak tylko zapłacę. Ale nie o to chodzi bo i tak nie zapłacę za coś czego nie wziąłem. Chodzi o to że nie chcę otrzymywać tych listów bo za niedługo się przeprowadzam a nie chcę by ci ludzie którzy mieszkają pod tym adresem odbierali listy i je czytali...
Jak to zrobić żeby zaniechali wysyłania do mnie listów? Oni ciągle mnie zastraszają w tych listach więc i może ja ich zastraszę jakoś i pomoże?
Wiem że dużo czytania ale chciałbym aby ktoś mi pomógł w tym żebym już nie otrzymywał tych listów.
W następnych latach otrzymywałem 1-2 listy na rok i w koncu w 2012 otrzymałem że wszczynają jakąś sprawe i komornik przyjdzie i takie tam. Olałem to wiedząc że i tak nic na mnie nie mają.
Dziś przyszedł list z informacją że 100% odsetek mi obniżą jak tylko zapłacę. Ale nie o to chodzi bo i tak nie zapłacę za coś czego nie wziąłem. Chodzi o to że nie chcę otrzymywać tych listów bo za niedługo się przeprowadzam a nie chcę by ci ludzie którzy mieszkają pod tym adresem odbierali listy i je czytali...
Jak to zrobić żeby zaniechali wysyłania do mnie listów? Oni ciągle mnie zastraszają w tych listach więc i może ja ich zastraszę jakoś i pomoże?
Wiem że dużo czytania ale chciałbym aby ktoś mi pomógł w tym żebym już nie otrzymywał tych listów.