Intrum Justititia wzywa do zapłacenie moja niepełnoletnią córke.

• Autor wątku Autor wątku rad30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rad30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam wszystkich na forum.
Mam problem z w/w firmą.A mianowicie moja córka w 2011 roku (mając 12 lat) zamowila sobie przez internet prenumeratę jakiejś dziecięcej gazetki. Po paru miesiącach zrezygnowała z niej. Po prawie 3 latach dostaje pisma adresowane na moja córkę ze firma I.J. wzywa ja do zapłaty 73 zl.To z ciekawości zadzwoniłem tam i pytam się o co chodzi, oni na to ze zalega z wplata za 2 numery, poprosiłem ich aby skontaktowali sie z tamta fima i ze chciałbym uzyskać potwierdzenia odbioru tych gazetek za które moja córka ma dług.(nawet nie chcieli rozmawiać).Jedyne co uzyskałem ze umowa była zawarta przez internet. No i sie zaczęło. Z nimi raczej nie da się rozmawiać wciąż pisma (listami zwykłymi), i telefony ze juz podają moja córkę do sadu,BIK-u, KRD itp.
Nie uchylam się od spłaty jednak nie będę płacił za coś co nigdy moja córka nie otrzymała.
Moze ktos mi powie co moze firma I.J. zrobic nieletniemu aktualnie corka ma 15 lat. Lub jak dalej walczyc z ta fima bo jesli dlug okaze sie nieprawdziwy to ja osobiscie podam ich o wyludzenie.
Bede wdzieczny za wszystkie porady.

Nieletni, nie nieletni - nic nie zrobią bo nie mają potwierdzenia wykonania zamówienia. Mówili coś o BIK? Śmieszni są...

Dziecko poniżej 13 lat nie może w świetle prawa zawrzeć tego typu umowy.

Niech wnoszą pozew. Jeśli wpiszą do big, to procedura reklamacyjna i tyle.

Do BIG można wpisać wyłącznie firmy oraz osoby pełnoletnie z długiem powyżej 200 lub 500zł (nie pamiętam)
Tak czy siak - na drzewo z nimi.

Powrót