L
Lubo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Witam, spłacam obecnie w intrum 3 swoje zadłużenia, które firma odkupiła od banków. Chciałbym się dowiedzieć coś na temat odsetek w takich firmach jak ta. Wszystkie spłacam w systemie ratalnym od ponad 2 lat. Dwa mniejsze mam już prawie spłacone, ale martwi mnie te większe zadłużenie, które jak się okazało przez ten czas w ogóle nie zmalało tylko były opłacane odsetki. Kwota ok. 31 tysięcy. Wczoraj jak dzwoniłem na infolinie Pan mnie poinformował, że może mi dalsze naliczanie odsetek zatrzymać jeśli się zgodzę na wyższe raty. Obecnie płaciłem po 500zł, a zaproponował mi po 700zł, ale tylko wczoraj taka "okazja" była. Wcześniej dostałem harmonogramy, które uwzględniały, pomniejszoną kwotę o te wpłaty. Umowy jako takiej nie dostałem, tylko ugodę do podpisania oraz w mailu z harmonogramem, było napisane, że do momentu spłaty naliczane będą należne odsetki. Pan wczoraj powiedział, że odsetki które dotychczas spłacałem (ok. 12 tysięcy złotych) brały się z różnych stóp procentowych oraz kosztów sądowych. Chciałem się upewnić czy aby na pewno te wszystkie odsetki były naliczone prawidłowo? Jest jakaś szansa je odzyskać? Trochę dziwne dla mnie się wydawało, mimo iż skontaktowałem się przed końcem harmonogramu spłaty to taką okazję na wstrzymanie odsetek miałem tylko wczoraj.