Intrum

• Autor wątku Autor wątku kate21ks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kate21ks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
wczoraj listem poleconym dostałam list od firmy Intrum z nagłówkiem wezwanie przedprocesowe.
Poprzednie pisma jakie dostawałam były nie dojrzę listami zwykłymi, a jeden polecony zawierał kłamstwa jakobym zgadzała się na rozłożenie zadłużenia na raty. A prawda jest taka że z nikim na ten temat nie rozmawiałam.
Nie uchylam się od spłaty zadłużenia ale ich propozycje spłaty ratalnej są dla mnie a wykonalne ponieważ jako studentkę nie stać mnie na kwoty jakie oni proponują. Gdy ich o tym informuje spotyka mnie jedna wielka głucha cisza.
W związku z tym kieruje do Państwa pytania jak napisać pismo do tej firmy że jasno i wyraźnie zrozumieli że nie leże na pieniądzach. Chce spłacić ten dług ale za coś żyć również muszę. Bardzo proszę o jakąś poradę co zrobić.

Zacznij od przeczytania archiwum w tym wątki przyklejone.

Witam Cie. Ja jestem po bojach z firmą intrum na szczęście w miarę jak dla mnie udanych. Wysyłali do mnie pisma przedprocesowe i dzwonili podajac niestworzone sumy do spłacenia. za każdym razem informowałam ich ze sa to sumy nieosiagalne dla mnie aż w końcu napisałam im oświadczenie, ze moja sytuacja finansowa jest taka, a nie inna oraz obliguje się do dobrowolnych spłat jak w najwyższej kwocie, jednak nie mniej niż(tu podajesz swoja kwotę)płatnych do określonego dnia miesiąca. Po dwóch tygodniach przysłali mi umowę ugody na moich warunkach. Obecnie spłacam i mam spokój. Mam nadzieję, że w czymś pomogłam. Pozdrawiam

Powrót