Inwigilacja pracownika

• Autor wątku Autor wątku krzysiek-harry
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiek-harry

Użytkownik
Odpowiedzi
62
WITAM, MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE

Czy dopuszczalne jest zobowiązanie pracownika działającego poza siedzibą firmy ( w terenie ) do stałego noszenia ze sobą firmowego telefonu z funkcją namierzania. Daje to możliwość pracodawcy i innym pracownikom firmy zlokalizowania pracownika z dużą dokładnością. Dodam, że nie mam określonego obszaru działania ( pozostawiona dowolność).

Pozdrawiam serdecznie

Według mnie jest to dopuszczalne - warunek pracownik musi wiedzieć, że nosi takie urządzenie.

Ale tylko w godzinach pracy, a nie stale...

A czy nie byłoby honorowo zadzwonić i zapytać o miejsce pobytu?

Jeśli się nie ufa pracownikowi to lepiej go zwolnić niż wtykać mu jakieś zabawki i potem pasjonować się z wypiekami na twarzy namierzaniem zamiast zastanowić nad rozwojem firmy.

A nie uważasz, że to jest sprawa pracodawcy, czy ma 'honor' w Twoim pojęciu, czy nie? Pracodawca ma prawo wiedzieć, gdzie jest pracownik, kiedy (niby?) pracuje - jeśli pracownikom się nie podoba, to przecież nikt ich w firmie siłą nie trzyma... chyba?

I znów masz rację! Odchodzę!!!!

Dzięki :ok:

I to jest najlepsze wyjście z sytuacji :ok:. Ja też tak robię, choć raczej z innych powodów ;-) (nas nikt nie monitoruje, jesteśmy prawie non stop na miejscu).

Powrót