Izba Wytrzezwien - zwrot kosztow pobytu ;)

• Autor wątku Autor wątku Fazo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fazo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
przed chwila znalazlem Wasze forum, bo potrzebuje pomocy.
Chcialbym sie odwolac - tzn. odzyskac pieniadze, jakie zaplacilem za nocleg w Izbie Wytrzezwien.
Sytuacja wygladala nastepujaco - wracalem z nocnej imprezy, czekalem na przystanku na autobus,
zostalem zaczepiony przez dwoch typkow - konkretnie dostalem buta na twarz :/ (przez to
nie pamietam czesci faktow). Pobilismy sie. Podjechala policja, wykrecili mi reke (mam teraz wybita ze stawu)
.. dalej nie pamietam.
Obudzilem sie na Izbie Wytrzezwien. W protokole mam napisane ze lezalem na chodniku.
Chyba mozna byc w Polsce pijanym prawda? To ze zostalem pobity i byc moze stracilem przytomnosc
nie znaczy, ze musiano mnie odwozic na Izbe Wytrzezwien, prawda?
Za pobyt zaplacilem 250 zl, niby nie duzo, ale chodzi tez o moja godnosc itp itd.
Slyszalem, ze odwolanie musze zlozyc do prokuratury.
Nie znam sie na tym, jak powinno wygladac takie odwolanie i gdzie je musze zlozyc?
Pozdrawiam i dzieki za wszelka pomoc!

a ile miales promili? - w dokumentacji przy przyjęciu na izbę powinno być to wpisane....

ps. pijanym w Polsce można być , ale być pijanym , leżeć na ulicy bez poczucia świadomości to już nie....

ps2. udział w bójce - to zarzuty dla wszystkich jej uczestników ...- art. 158 &1 KK

Powrót