S
SirAntoine
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Obecnie istnieje wiele stron - c***.com c***.com c***.com , które umożliwiają "uprawianie" hazardu online. Zastanawia mnie, jakim prawem te strony udzielają ww. usługi, jeżeli żadna z nich nie posiada licencji... A może nie muszą takiej posiadać ? Na niektórych stronach to polega na tym, że: "przesyła" się skórki do broni, które, właśnie jak to z nimi jest ? Jak to jest w przypadku hazardu przedmiotami bez rzeczywistej wartości teoretycznie? Te skórki można na przykład sprzedać na portalu Allegro.pl , czy też innych, które zajmują się ich sprzedażą (np.***mod***). Wracając do tego, na czym polega mechanizm... po "przesłaniu" otrzymuje się coś w rodzaju wirtualnej waluty, czy też tokenów (zdarza się, że w regulaminie jest zastrzeżone, że dana waluta nie ma realnej wartości), którymi się można "bawić" np. w ruletkę po czym te tokeny zamienić na skiny, które się otrzymuje i sprzedać. Tutaj jest regulamin jednej z takich stron:***mod*** Czy to jest legalne ? Czy można założyć sobie stronę, napisać kilka "rzeczy" typu: wirtualna waluta nie ma realnej wartości i prowadzić coś takiego ? Jeżeli to nie jest legalne to czemu jest tyle takich stron ? Jedna z wyżej wymienionych stron posiada łączny obrót o wartości 160 mln $. Nie posiada licencji, a zabawa polega na tym, że użytkownicy wpłacają do puli "skórki" i im więcej wartościowych wpłacisz tym masz większe szanse na wygranie puli i od każdego losowania strona pobiera prowizję a wygrany zbiera skiny.
Niestety jestem totalnym żółtodziobem jeśli chodzi o takie sprawy i byłbym bardzo wdzięczny za pomoc...
Pozdrawiam
Niestety jestem totalnym żółtodziobem jeśli chodzi o takie sprawy i byłbym bardzo wdzięczny za pomoc...
Pozdrawiam
Ostatnią edycję dokonał moderator: