Jak Dawid z Goliatm...

• Autor wątku Autor wątku pawmaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawmaz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Sprawa dotyczy pozwu o zapłatę.
Bank wysłał do E-sądu 3 pozwy o zapłatę tego samego zadłużenia:
2019-03-15
2019-03-18
2019-10-01
Dwa pierwsze pozwy zostały przekierowane z E-sądu do Sądu Rejonowego po wniesieniu sprzeciwu.
Termin rozpraw nie został jeszcze ustalony.
Trzeci pozew został zadekretowany W EPU.
Jak wspomniałem wszystkie pozwy dotyczą tego samego zadłużenia. Tylko ostatni różni się kwotą odsetek karnych.

Dlaczego prawo zezwala na wielokrotne pozywanie w tej samej sprawie?
Czuję się jak Dawid w walce z Goliatem...

Proszę o pomoc prawną.
Warunki do uzgodnienia poprzez e-mail.

To sprawy cywilne, więc można pozywać i 100 razy za to samo. Tylko z jakim skutkiem? Jak ktoś głupi to niech pozywa ile chce i za to płaci. Ty jako dłużnik, składasz sprzeciw i wskazujesz, że zostałeś pozwany w tej sprawie pozwem o sygnaturze akt .... z dnia ....

Brak mi słów.
E-sąd wydał dwa nakazy zapłaty.
Nawet nie chcę wiedzieć co by było gdybym nie wniósł sprzeciwu (swoją drogą, nakaz nieskutecznie doręczony - inny adres).
Myślałem, że żyjemy w Państwie Prawa a okazuje się, że w Państwie "Prawa i Sprawiedliwości"
wiegol napisał:
Ty jako dłużnik, składasz sprzeciw i wskazujesz, że zostałeś pozwany w tej sprawie pozwem o sygnaturze akt .... z dnia ....
Tak, też zrobiłem. Referendarz na posiedzeniu niejawnym przekazał sprawę do Sądu Rejonowego.

Ostatnia edycja:
Referendarz na posiedzeniu niejawnym przekazał sprawę do Sądu Rejonowego.
Teraz czekaj co zrobi powód.
Myślałem, że żyjemy w Państwie Prawa a okazuje się, że w Państwie "Prawa i Sprawiedliwości"
\
Nie przesadzaj. Tak jest we wszystkich krajach UE.
Natomiast na Białorusi za długi można usłyszeć zarzuty prokuratora. W PL tylko za alimenty.

Powrót