jak dociec sprawiedliwości

• Autor wątku Autor wątku ady
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ady

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
mam zamiar złożyć pozew o rozwód-powody to:
-żona ma kochanka nie poraz pierwszy
-utrzymanie mieszkania na mojej glowie nic nie dokłada a mi nie starcza
-nie żywi mnie i też często dziecka
-zaciągnąłem kredyt na zakup mieszkania tbs i tego też nie spłaca
-wyplatę ma na koleżanki kochanków i alkochol
-czy ktoś mi poradzi jak to ująć w pozwie i jak z tym mieszkaniem i oplatami[na kaucję do tbs mialem z książeczki mieszkaniowej po zmarlym ojcu-spadek przed małżeństwem ,mieszkanie z kredytem w małżeństwie jak by było w razie podzialu majątku???proszę o pomoc-z gory dzieki

Logika jest tak: wpierw sprawy osobiste, a następnie majątkowe. Zatem w pierwsze kolejności proszę złożyć pozew o rozwód, a sprawy związane z wspólnym majątkie, odłożyć na później, tj. podczas postępowania o podział majątku.

Pozrew rozwodowy z orzekaniem o winie - wzory znajdzie pan na necie, ale musi Pan wiedzieć, że należy udowodnić, najlepiej zeznanami bezstrionnych świadków - powodzenia :ok:

[cytat="granttt"]Logika jest tak: wpierw sprawy osobiste, a następnie majątkowe. Zatem w pierwsze kolejności proszę złożyć pozew o rozwód, a sprawy związane z wspólnym majątkie, odłożyć na później, tj. podczas postępowania o podział majątku.

Pozrew rozwodowy z orzekaniem o winie - wzory znajdzie pan na necie, ale musi Pan wiedzieć, że należy udowodnić, najlepiej zeznanami bezstrionnych świadków - powodzenia :ok:[/cytat]
odnosnie odpowiedzi którą pan przesłał to czy łożenie na utrzymanie mieszkania zażądać w pozwie o rozwód czy musi być to osobne pismo??? z gory dziękuję

Proszę Pana, da się poprosić Sąd Rozwodowy o ekmisję małżonki,
czy wydanie zarządzenia tymczasowego w kwestii opłat na czas trwania procesu.

Moim zdaniem na tym etapnie, najlepiej spróbować wnosić o eksmisję, ewentualnie podział mieszkania do korzystania i podział opłat, czyli proszę wnieść o przyznanie Panu jednego z pokoji i zobowiązanie małżonki do poartcypowania w jakiejś części kosztów.

Sąd Rozwodowy natomiast nie podzili wam majątku, chyba że będziecie zgodni i nie spowoduje to przedłużenia procesu.

Powrót