Jak i do kogo odwołać się od zajęcia konta i pensji

• Autor wątku Autor wątku glupiromek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

glupiromek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam

Sytuaca wygląda następująco. We wrzesniu SO w Warszawie wydał w mojej sprawie wyrok o zabezpieczenie alimentów. Mam je płacić do 10 każdego miesiąca, co czynię regularnie.

24.12 dostałem od komornika sądowego pismo, w którym informuje mnie o tym, że zajmuje mi pensję oraz konto. Powód? 6000 zaległości w opłacaniu alimentów. Pojechałem do komornika i pokazałem dowody wpłaty. Zapoznałem się też wnioskiem adwokat mojej zony, w którym stwierdza ona ewidentną nieprawdę, czyl pisze, ze nie zapłaciłem ani grosza.

Moje pytanie brzmi. Ile mam czasu na odwołanie się od decyzji komornika-podjętej ewidentnie na podstawie fałszywych informacji od pani adwokat.

Do kogo mam się odwołać

Jak powinno wyglądać takie pismo

Wiem już, że w mojej sytuacji do czasu, aż żona nie zmieni zdania dalsze wpłaty będę musiał realizować przez komornika (co miesiąc ekstra 350 pln), natomiast tą sprawę mam zamiar wyjaśniać później. Teraz chciałbym tylko odwołać się od decyzji dot zajęcia wynagrodzenia

Powództwo przeciwegzekucyjne - poczytaj
Najpierw spróbuj napisać wniosek do komornika o umorzenie na podstawie art 825.3 załącz dowody wpłat. Jak odmówi można zaskarzyć....

korf napisał:
wniosek do komornika o umorzenie na podstawie art 825.3.
A dlaczego tak ?

glupiromek napisał:
Proszę skierować do pełnomocnika wierzyciela wezwanie do ograniczenia postępowania egzekucyjnego ( o wpłacone wcześniej sumy ) pod rygorem powództwa przeciwegzekucyjnego.

Powrót