jak i kiedy dlug przedawnic

• Autor wątku Autor wątku marlena44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marlena44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
3 lata temu komornik sie ze mna kontaktowal po trZech latach ciszy napisała do mnie firma windykacyjna ze przejela dlug od banku.czy to znaczy ze dlug od nowa jest naliczany czaa do przedawnienia? Musi minac 10 lat? Czy firma sie ze mna skontaktuje czy ja mam dzwonic do nich?

marlena44 napisał:
po trZech latach ciszy napisała do mnie firma windykacyjna ze przejela dlug od banku
czy była prowadzona egzekucja komornicza na rzecz banku? jeżeli tak to na podstawie BTE czy nakazu?
marlena44 napisał:
czy to znaczy ze dlug od nowa jest naliczany
według FW tak będzie,
marlena44 napisał:
Musi minac 10 lat?
zależy od odpowiedzi na wyżej postawione pytanie,
marlena44 napisał:
Czy firma sie ze mna skontaktuje czy ja mam dzwonic do nich?
zapewne sami się skontaktują listownie lub telefonicznie,
jeżeli chodzi o przedawnienie to zależy czy bank prowadził egzekucje na podstawie BTE czy nakazu zapłaty,

Bank najpierw wzial komornika pozniej sam skiwrowal spraww do sadu o nakaz zapłaty. Sad przekl jaka ma byc rata ale bankowi nie pasowała kwota qiwc sie odwołali. Potem znowu komornik ktory nic nie wskural i potem cisza trzy lata a teraz nowy wierZyciel sie odezwal po tych trzech latach

Bank wzial najpierw komornika pozniej sam skierował spraww do sadu o nakaz zaplaty.sad nakazal zaplate w ratavh ale bankowi nie pasowala wysokosc rat wiec sie odwołali.pozniej znow wzięli komornika ktoey nic nie wskural a pozniej trzy lata ciszy i teraz odezwal aie nowy wierzyciel

A czy firma windykacyjna najpierw sie kontaktuje czy moze ściągnąć pieniądze z wynagrodzenia bez kontaktu

marlena44 napisał:
Bank najpierw wzial komornika
pytanie: czy bank prowadził egzekucje na podstawie BTE czy nakazu?, masz jakieś kwity od komornika związane z tą egzekucją?

marlena44 napisał:
Sad przekl jaka ma byc rata ale bankowi nie pasowała kwota qiwc sie odwołali. Potem znowu komornik ktory nic nie wskural i potem cisza trzy lata a teraz nowy wierZyciel sie odezwal po tych trzech latach
zbyt chaotycznie - nic z tego nie wynika - podaj wszystko chronologicznie najlepiej według dat,

Dokumenty które znalazłem
03,2012 bank nakazl zaplaty
09.2012 wezwanie na sprawe o zaplate
09.2012 wyrok o spłatę w ratach
09.2012sprzeciw ze strony banku
08.2013 wszczeto postępowanie egzekucyjne na podstawie tytułu wykonawczego wyroku sadu
08.2013 zajecie zasiłku chorobowego
12.2014 komornik umarza egzekucje

jeżeli był prawomocny wyrok sądu i na nim była prowadzona egzekucja komornicza to przedawnienie roszczenia to 10 lat,

A czy ten nowy wierzyciel sie sam ze mna skontaktuje czy ja mam to Robic? I czy najpierw podejmie probe kontaktu i negocjacji czy moze mi zajac wynagrodzenie?

Co jezli wierzyciel nie zgodzi sie na moja kwote ktora moge splacac? Jak kroki podejmie

nowy wierzyciel sam się z tobą skontaktuje już pisałem ale jeżeli wejdzie na drogę sądową to może byłaby szansa udowodnić brak legitymacji czynnej powoda - ale to wszystko zależy od kwitów jakie przedstawi nowy wierzyciel,
marlena44 napisał:
Co jezli wierzyciel nie zgodzi sie na moja kwote ktora moge splacac?
może się zgodzić lub nie,
marlena44 napisał:
Jak kroki podejmie
jak wyżej napisałem,

Powrót