Jak jest z tą gwarancją?

• Autor wątku Autor wątku hejsyn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hejsyn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam taki problem, mianowicie zakupiłem buty, które w czasie użytkowania uległy zniszczeniu z przyczyn niezależnych (odkleiła się podeszwa). Po zareklamowaniu, wada została usunieta, lecz, po krótkim okresie czasu pojawiła sie znów i ta sama procedura, reklamacja, usuniecie. Kiedy kolejny raz pojawiła się ta wada zirytowała mnie i chciałem odstąpić od umowy sprzedaży, odmówiono mi i zaproponowano kolejna naprawe. Jest to dla mnie kłopotliwe, prosze o rade co moge zrobić w tej sytuacji. Rozumiem, że zastosowanie ma tu ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego, a nie KC?

Tak.
Wszystko dobrze zrobiłeś jednak teraz jeśli sprzedawca nie chce Ci oddać pieniędzy pozostaje droga sądowa.

Ale czy na podstawie art.8 paragraf 4 nie moge domagać sie odstąpienia do umowy?

[cytat="hejsyn"]Ale czy na podstawie art.8 paragraf 4 nie moge domagać sie odstąpienia do umowy?[/cytat]

A i owszem domagać się możesz tylko wątpię aby sprzedawca przystał na Twoje żądanie tak więc jak napisał stichus13 pozostaje Ci wtedy tylko droga sądowa.

Powrót