T
tutasita
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. Mój problem polega na tym że pracodawca nie wypłacił mi należności za pierwszy i trzeci tydzień pracy. Pracowałem przez 3 tygognie w Szkocji przez firmę pośredniczącą. Posiadam payslipy za pierwsze dwa tygodnie pracy lecz zapłacono mi tylko za drugi tydzień.Za trzeci nie otrzymałem ani payslipu ani wynagrodzenia. Mój pracodawca wykazał się typowym nepotyzmem. Najpierw zwolnił jednego kolegę na miejsce którego zatrudnił swojego ojca . Następnymi ofiarami byłem ja i kolega , wiedziałem że jedzie do pracy dwóch kolesi z miasta pracodawcy - okazało się że na nasze miejsce. Umowa z pracodawcą tak była podpisana że każda ze stron mogła z dnia na dzień ją rozwiązać.
Pracodawca na początku stwierdził że kończy się praca i firma nie potrzebuje już tylu ludzi , następnie że firmie nie podoba się nasza praca. Nie dostałem żadnego pisemnego uzasadnienia tylko jego słowa. Kwota którą jest mi winny nie jest mała - z pierwszego payslipa 1100 funtów, niestety nie posiadam trzeciego i nie mam odniesienia lecz według moich obliczeń będzie koło 900 funtów. Więc jest o co walczyć. Bardzo proszę o pomoc i informacje gdzie mogę się zgłosić , co mam robić???
Pracodawca na początku stwierdził że kończy się praca i firma nie potrzebuje już tylu ludzi , następnie że firmie nie podoba się nasza praca. Nie dostałem żadnego pisemnego uzasadnienia tylko jego słowa. Kwota którą jest mi winny nie jest mała - z pierwszego payslipa 1100 funtów, niestety nie posiadam trzeciego i nie mam odniesienia lecz według moich obliczeń będzie koło 900 funtów. Więc jest o co walczyć. Bardzo proszę o pomoc i informacje gdzie mogę się zgłosić , co mam robić???